Imagini de coşmar şi panică la Timişoara, după ce furtuna a întrerupt...

Imagini de coşmar şi panică la Timişoara, după ce furtuna a întrerupt violent sărbătorirea zilei judeţului Video UPDATE 3 Localități fără curent electric

1
DISTRIBUIȚI

Petrecerea de ziua judeţului organizată de Consiliul Judeţean Timiş în curtea Bastionului Theresia din Timişoara a fost întreruptă brusc, de furtună. Nori negri s-au adunat deasupra oraşului şi dintr-o dată vântul a început să spulbere totul. Pentru câteva minute printre participanţi s-a instalat panica.

Câteva mese au fost luate de rafalele puternice şi aruncate la zeci de metri. O femeie a fost secerată de una dintre mesele luate de vânt, dar din fericire nu a fost rănită şi doar s-a ales cu o sperietură.

Artiştii de pe scenă au fost obligaţi să întrerupă show-ul iar spectatorii şi oficialităţile s-au adăpostit în clădirea Bastionului Theresia.

UPDATE 1 Haosul s-a instalat şi în alte zone ale Timişoarei. Pe strada Axente Sever un copac a căzut peste acoperişul unei case  şi peste o maşină.

ISU Timiş a intrat în alertă pe fondul codului portocaliu instaurat. Au fost luate următoarele măsuri:

– prealarmarea personalului din turele libere la nivelul inspectoratului şi tuturor subunităţilor subordonate;
– operaţionalizarea grupei operative şi executarea serviciului 24 de ore din 24, în unitate;
– organizarea unui detaşament format din 20 subofiţeri, care va fi dislocat imediat în zonele de risc;
– avertizarea populație;
– instituirea permanenței la primăriile vizate de cod.

UPDATE 2  Furtuna violentă a măturat terasele din centrul Timișoarei pline la momentul în care s-a declanșat urgia.


”Le-am spus la oameni să se adapostească, dar ne-au refuzat. Au zis că nu vine furtuna. Dintr-o dată a venit vântul. Au zburat umbrele, mese. Unii dintre oameni au avut atacuri de panică”,  a povestit angajatul unei terase din Piața Unirii. De asemenea, terasele din Piața Operei au fost ”scuturate” de vântul puternic.

UPDATE 3 ISU Timiș a anunțat că după ce Timișoara a fost lovită de furtună s-a intervenit în 11 situații – degajări de copaci căzuți pe carosabil, pe o casă și pe mașini și a unui banner de pe bloc.  În comuna Săcălaz a fost incendiu la un transformator electric; S-a intervenit cu un total de 11 autospeciale, 30 de subofițeri și 4 elevi.

”La această oră, 12 comune au probleme  în alimentarea cu energie electrică: – Bara: nu are curent nici stradal, nici la case,  Balinț: nu are iluminat stradal, la case nu sunt probleme; – Coșteiu: nu are curent nici stradal, nici la case. – Ohaba Lungă: nu are curent nici stradal, nici la case. – Ghizela: nu are curent stradal. – Secas: nu are curent nici stradal, nici la case. – Sânpetru Mare – sat Igriș; Com. Banloc – sat Sacoș, Partoș, Ofsenița – Racovita si sat Capat fara energie electrica – Birda – sat Mănăștiur, Sângeorge, Berecuța – Giera – sat Toager – Moravița – sat Gaiu Mic – Jamu Mare – căderi frecvente de tensiune”, se arată în raportul ISU Timiș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.