Robu: ”Chiar dacă nu aș mai fi primarul Timișoarei, nu ar fi...

Robu: ”Chiar dacă nu aș mai fi primarul Timișoarei, nu ar fi nicio nenorocire”. Pentru ce post se fac alegeri interne după model USR

0
DISTRIBUIȚI

PNL Timiș ar putea lua modelul celor de la USR, care au decis să organizeze o competiție internă pentru desemnarea candidatului care va intra în lupta pentru Primăria Timișoara.

Nicolae Robu a declarat, însă, că o astfel de competiție este posibil să se desfășoare pentru alegerea candidatului din partea PNL pentru Consiliul Județean Timiș, nu pentru Primăria Timișoara, în condițiile în care „la noi, pentru funcția de primar se merge pe ideea că primarii în funcție sunt susținuți în continuare”.

„În condițiile în care vom avea alegeri uninominale pentru consiliul județean, joi, în ședința Biroului Politic Județean am discutat să facem o competiție.


Va fi un vot universal, iar fiecare membru va putea să se pronunțe asupra candidaților. Vor fi și câteva criterii, va avea o pondere susținerea internă, va fi și un sondaj electoral. Vrem să organizăm o competiție deschisă și consider că trebuie să procedăm la meritodemocrație, nu la meritocrație”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, liderul PNL Timiș a precizat că nu este sigur de funcția de primar al Timișoarei și că mereu și-a respectat adversarii din campaniile electorale.

„Nu sunt sigur de funcție. Eu sunt sportiv, iar în fotbal, meciul nu este niciodată câștigat înainte. Eu nu fac campanie bazându-mă pe ce fac adversarii, eu îmi doresc să pot raporta cât mai multe realizări și sunt convins că alegătorii vor judeca în funcție de realizări, nu de vorbe. Chiar dacă nu aș mai fi primarul Timișoarei, nu ar fi nicio nenorocire. Nu m-am născut primar, viața ar merge înainte și dacă timișorenii nu ar mai vrea să le fiu primar”, a adăugat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.