Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate în licee. Opt elevi din Timiș...

Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate în licee. Opt elevi din Timiș au intrat cu media 10

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Ultimele emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională. În această dimineață, Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele repartizării computerizate în licee. Astfel, elevii află astăzi în ce unitate de învățământ vor studia în următorii patru ani.

Dacă ne referim la județul Timiș, în clasa a IX-a au fost admiși peste 3.000 de elevi. În total, au rămas libere, după repartizarea computerizată, 65 de locuri.

Opt elevi au reușit performanța de a intra la liceu cu media generală zece. Este vorba de Nadira Bodrogean, admisă la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, la specializarea Matematică-Informatică, Maria Chevereșan, admisă la Colegiul Național Bănățean, specializarea Matematică-Informatică, Victor Emanuel Jurma, admis la Colegiul Național „C.


D. Loga” din Timișoara, specializarea Științe ale Naturii, Radu Casian Mîrzoca, admis la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, specializarea Matematică-Informatică, Vlad Ștefan Oros, admis la Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, specializarea Matematică-Informatică, Alexandru Mihai Petcu, admis la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara, specializarea Științe ale Naturii, Ana-Maria Rusu, admisă la Colegiul Național Bănățean, specializarea Matematică-Informatică, și Vlad Ioan Simion, admis la Colegiul Național „C. D. Loga”, specializarea Matematică-Informatică.

La polul opus se află elevi care au intrat la liceu și cu medii sub trei. Ultima medie de admitere în clasa a IX-a din județul Timiș a fost 3,29, la Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” din Nădrag, specializarea Electric.

Vă reamintim că media de admitere în liceu reprezintă media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

„Promovabilitatea” în județul Timiș după aflarea rezultatelor la Evaluarea Națională a fost de 72,23%. În total, la Evaluarea Națională s-au înscris 4.922 de candidați, însă 363 au absentat. Din cei 4.559 care s-au prezentat la examen, 3.293 dintre candidați au obținut note peste cinci. 22 dintre aceștia au reușit performanța de a avea media zece la toate probele din cadrul examenului.

Rezultatele repartizării computerizate pot fi consultate AICI!

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.