Grindeanu și-a ales consiliere personale ”amazoane” – un fost fotomodel și fiica...

Grindeanu și-a ales consiliere personale ”amazoane” – un fost fotomodel și fiica fostului vicepremier Stănescu. Explicația președintelui ANCOM

0
DISTRIBUIȚI

Fostul premier timișorean Sorin Grindeanu, în prezent șeful Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a angajat în cadrul instituției nu mai puțin de șase consilieri. Potrivit Libertatea, printre aceștia se numără și două tinere fără nicio experiență. Este vorba de Cătălina Miriță, fosta miss Buzău, și Alina-Gabriela Modan, fiica fostului vicepremier PSD Paul Stănescu, care au fost angajate la începutul acestui an.

Cătălina Miriță, are 24 de ani, iar înainte de a ajunge în ANCOM a lucrat la Asociația Română a Apei, conform declarației de avere. CV-ul tinerei lipsește de pe site, iar de pe internet, jurnaliștii de la Libertatea au aflat că aceasta a urmat un master la SNSPA și au descoperit că a fost pe coperta British Mode când avea 18 ani, fiind aleasă dintre 40 de modele. ”Îmi place să merg la cursurile de modelling”, se destăinuia Cătălina Miriță celor de la Adevărul în 2011, cu puțin timp înainte să participe la concursul Miss Buzău.

Cătălina Miriță, consilierul personal al președintelui ANCOM

Alina-Gabriela Modan, noua consilieră a lui Sorin Grindeanu, are 23 de ani.


Aceasta este fiica fostului vicepremier Paul Stănescu, însă și-a schimbat numele anul trecut după ce s-a căsătorit, la Caracal, cu Robert Modan. Potrivit declarației de avere, Alina-Gabriela Modan, fostă Stănescu, are, doar din darurile de la nuntă plus cununie, 220.000 de euro. Înainte să ajungă la ANCOM, fiica lui Stănescu lucrase tot în curtea tatălui, la Agromec Vișina SA, companie asociată de presă cu influentul politician.

Pe lângă cele două tinere, Sorin Grindeanu mai are patru consilieri personali: Cătălin Iulian Constantinescu, Adelina Dincă, Silvia Rotaru și Flavia Mihaela Petrus. ”La ultimele două e ceva interesant”, spun sursele Libertatea din ANCOM, ”pentru că ele sunt angajate la ANCOM Timișoara și ANCOM Cluj-Napoca, deci, practic, fac munca de consiliere de la distanță”.

Contactat de jurnaliștii Libertatea, Sorin Grindeanu nu a explicat în baza căror criterii și-a ales consilierele. ”Postul de președinte ANCOM e asimilat celui de ministru. Se face un cabinet. Toate consilierele pleacă atunci când pleacă și președintele. Angajarea se face pe sarcinile date de ministru, în cazul nostru președinte ANCOM”, a spus Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a devenit președinte al ANCOM în noiembrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.