Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru prezidențiale. Reacțiile ALDE și Pro România

Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru prezidențiale. Reacțiile ALDE și Pro România

0
DISTRIBUIȚI

viorica dancila

Viorica Dăncilă a fost desemnată, astăzi, să fie candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale. Paul Stănescu și Dumitru Buzatu au fost singurii care au votat împotriva deciziei luate de social-democrații, în ședința Biroului Permanent Național au mai spus sursele citate. Hotărârea urmează să fie validată în ședința Comitetului Executiv al partidului.

Înaintea hotărârii social-democraților, primarul general al Capitalei Gabriela Firea și-a anunțat colegii în Biroul Permanent Național al PSD că își retrage candidatura la alegerile prezidențiale, au afirmat surse din partid.

 ALDE, dezamăgit

 Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a afirmat, întrebat ce va face Călin Popescu Tăriceanu în contextul în care Viorica Dăncilă a fost aleasă prezidențiabilul PSD, că este dezamăgit de felul în care a evoluat desemnarea candidatului la prezidențiale.

„Prea multe nu sunt de făcut, decât să luăm act de această decizie, noi avem și noi mâine (miercuri – n.r.) o ședință în partid delegație permanentă, în care probabil că vom da un vot în această direcție. Ce vreau eu să spun însă este că eu și colegii mei suntem dezamăgiți de modul cum a evoluat să spunem acest subiect al desemnării unui candidat pentru alegerile prezidențiale. De mai mult de un an de zile totuși vorbim în spațiul public că această coaliție de guvernare ar trebui să aibă un candidat comun, pentru a își maximiza șansele de a câștiga alegerile prezidențiale, adică pentru noi nu a existat niciodată altă țintă decât câștigarea alegerilor prezidențiale și bineînțeles am stabilit ca și criteriu de desemnare a candidatului sondajul, să facem sondaje, să facem analize să discutăm că așa e în coaliție cu partenerii și ajungi la o concluzie”, a declarat Andrei Gerea, marți, la Antena 3.

Întrebat dacă este dezamăgit de modul în care s-a luat decizia cu privire la prezidențiabil, Gerea a răspuns: „De procedura în care eu cel puțin, sau modul în care s-a desfășurat această desemnare din partea partenerilor noștri pentru că practic noi nu am mai ținut cont exact de ce vorbim de un an de zile și noi și ei și anume hai să vedem ce sondaje facem, cum facem să desemnăm cel mai bine poziționat candidat în așa fel încât să avem șanse să câștigăm alegerile și vă dau un exemplu”.

Vicepreședintele ALDE a adăugat că, în cazul în care ar ajunge în turul doi, ar fi nevoie și de voturi din partea Opoziției pentru a câștiga alegerile prezidențiale de la toamnă.

„Vă răspund și vă și motivez, după cum vedeți chiar dacă ultimele sondaje și interne, adică o dată vis a vis de cum ar vedea membrii noștri și ai ALDE și ai PSD, nu numai electoratul, cei care au fost alături de noi, dar toți merg pe ideea acestui candidat comun și toți sau marea majoritate merg spre Călin Popescu Tăriceanu ca și candidat cu șanse și ideea este următoarea, în turul doi, să zicem că ajungem în turul doi, avem nevoie de voturi și din partea actualei opoziții ca să poți să câștigi alegerile prezidențiale”, a conchis Andrei Gerea.

Pro România nu sprijină candidatul PSD

 Vicepreședintele Pro România Ioana Petrescu a declarat, marți, că partidul său a spus „foarte clar” că nu sprijină candidatul PSD la prezidențiale.


Ea a mai transmis că partidul său urmează să discute despre propunerea de candidat care va participa la alegerile prezidențiale din toamnă.

„Pro România a spus foarte clar că nu sprijină candidatul PSD. Noi încă nu am luat o decizie referitor la candidatul nostru pentru alegerile prezidențiale, urmează să existe discuții în partid. Există evident mai multe opțiuni. Părerea mea este că ar trebui să avem un candidat propriu pentru că suntem un partid la început de drum și trebuie să creștem cu fiecare ciclu electoral. Evident, rezultatele de la europarlamentare sunt bune pentru început, dar trebuie să reușim să facem un scor și mai bun la alegerile prezidențiale”, a spus, marți, vicepreședintele ProRomânia Ioana Petrescu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.