Eşec meritat: ASU Politehnica a pierdut lamentabil acasă în faţa tinerilor Daco-Geticii

Eşec meritat: ASU Politehnica a pierdut lamentabil acasă în faţa tinerilor Daco-Geticii

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii in ghete” şi-au dezamăgit din nou fanii pe teren propriu. ASU Politehnica era favorită clară in faţa tinerilor de la Daco-Getica, dar bucureştenii au plecat cu toate punctele de pe Bega după golul marcat de Răzvan Prodan. Un 1-0 meritat per total de oaspeţi după o prestaţie extrem de dezamăgitoare a alb-violeţilor.

Mare favorită prin prisma a ceea ce s-a întâmplat în această vară în tabăra adversă, ASU Poli a avut o prestaţie palidă. În minutul 11 Piţigoi a ratat îtâlnirea cu mingea în careu. Iar Mera a încercat să finalizeze cu piciorul şapte minute mai târziu după un corner. La faza următoare Murariu a fost nevoit să intervină sub transversală la un şut bun de la distanţă. Iar la cornerul rezultat goalkeeperul polist a fost nevoit să acorde un nou corner, întinzându-se la colţul lung pentru a respinge. Oaspeţii, cotaţi cu şansa a doua, au mai avut o şansă mare prin Tudorică, care a şutat peste poartă din 15 metri şi apoi a fost contrat periculos.

Alb-violeţii au mai avut o şansă de gol prin Axente, a cărui „liberă” a trecut însă peste buturile lui Began. Suporterii care nu au fost prezenţi în număr impresionant nici azi aşteptau totuşi o replică mai dârză în partea secundă. Mera (min. 47) a ameninţat cu o lovitură de cap, dar oaspeţii au prins curaj treptate. Iani (52) a avut un nou şut bun la poarta lui Murariu. Iar cea mai clară şansă de gol a gazdelor a aparţinut lui Axente (58), şut pe lângă vinclu cu stângul din faţa careului. Daco-Getica a dat lovitura în minutul 61 după o indirectă, uşor acordată pentru un joc periculos văzut de arbitrul Rareş Vidican la Vasile. De la distanţă Iani a şutat surprinzător direct pe poartă iar Murariu a respins doar până la Prodan, iar fiul regretatului „Didi” l-a învins din apropiere. Până la final bucureştenii au reuşit cu brio să prezerve rezultatul. Deşi Mera şi chiar şi Scutaru au rămas în ultimele minute în preajma careului advers, golul căpitanului nu a mai venit ca în primăvară. Totuşi, la ultima fază, dacă nu se ridica fanionul, Ioan Mera ar fi fost din nou salvator.

Nu a fost cazul în această seară şi ASU Poli va merge la „fraţii” de la Rapid cu doar trei puncte în tolbă.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Schieb (67, Ungureanu), B. Vasile, Ignea, S. Lupu (46, Dros) – Axente, Piţigoi (46, Trip). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Daco-Getica Buc.: Began – Mh.


Stancu, Puţaru, R. Prodan, Jica – Neacşu (90+1, Obreja), Iani, Tudorică (cpt.) – L. Gheorghe (84, Stoica), Răducan (86, Epure), R. Stănescu. Antrenor: Marius Baicu.

Cosmin Petruescu: „Îmi asum”

„Aş vrea să felicit echipa adversă pentru jocul practicat, pentru modul în care şi-au adjudecat cele trei puncte. Îmi pare rău că am avut dreptate… văzusem jocurile lor în totalitate. Ştiam unde sunt puternici. Dar aproape nimic din ce am pregătit nu a ieşit. Eu însumi îmi asum partea de pregătire tehnico-tactică. E normal ca lumea să fie supărată. Dar ce îmi pare foarte rău e că nu am reuşit să-i capacitez pe toţi, când am spus că acest joc nu e câştigat dinainte şi simpla prezenţă nu aduce trei puncte… Din păcate am avut din nou parte de unele probleme medicale, două din trei schimbări le-am făcut din motive medicale… A fost destul de greu să schimbăm ceva apoi. În ultimele zece minute, de moment ce nu am reuşit să desfacem adversarul, e normal că am sărit faza de construcţie. Dar a fost o partidă pe care trebuie să uităm”, a spus la final Cosmin Petruescu.

„Chiar dacă sunt fraţii noştri nu vom impărti frăţeşte punctele”, a precizat „Conferenţiarul” despre următoarea deplasare extrem de dificilă. Tehnicianul lui ASU Poli a admis că jocul echipei a fost plin de erori… „Inclusiv lovitura liberă de la distanţă era indirectă, minge respinsă in lateral, dar până atunci Murariu a avut trei intervenţii foarte bune”, a mai spus acesta.

„Galeria e indreptăţită să facă reproşuri când practicăm un fotbal ca cel de astăzi… Au făcut-o in ideea de a ne trezi, ei doresc primii binele”, a conchis Petruescu.

„Am avut un joc bun, cred că şi în primele două ne-am ridicat la un nivel bun, dar am avut sincope. Suntem echipă nouă, cu tineri, asta mă face să mă bucur pentru ei din tot sufletul. Am venit să nu pierdem să fiu realista. Puteam chiar şi mai bine. Suntem la un nou început. La un moment dat aveam patru sub vârstă în teren… Normal că ne aşteptam (la o replică mai puternică)… o echipă experimentată a Politehnica. Normal că am şi dat teren în repriza a doua. Am avut recuperări foarte bune şi puteam să mai şi marcăm. Dar nu am cum să nu fiu mulţumit. Mi-a fost teamă că Mera a trecut atacant şi a şi marcat in primăvară. Mi-aş dori ca Timişoara să aibă echipă in Liga I. E una dintre cele mai organizate echipe, are sute de cotizanţi… Cred că are potenţial. Trebuie o mai bună organizare”, a declarat şi Marius Baciu, trecut în vară în funcţia de manager general al Daco-Geticii.

„Am avut intedicţie la transferuri, chiar am fost la un pas să ne retragem din campionat, să continuăm cu copii şi juniori Având susţinerea unei singure familii, unui singur om. Dar rezultatele astea, tinerii pe care i-am promovat atrag interes. Am avut doar o portiţă de două zile să luăm jucători, ne-am bazat pe jucători din zonă, din sectorul vecin”, a învârtit cuţitul în rană Baciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.