Încă un fost cinematograf din Timișoara, transformat în centru cultural

Încă un fost cinematograf din Timișoara, transformat în centru cultural

0
DISTRIBUIȚI

cinema fratelia

Primăria Timișoara continuă demersurile începute cu scopul de a readuce la viață fostele cinematografe de stat din oraș. Viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, a anunțat că recent a fost finalizată licitația de proiectare în vederea reabilitării cinematografului Fratelia.

„Fostele cinematografe, preluate de primărie la sfârșitul anului trecut, într-o stare de degradare cumplită, vor fi redate comunității.


Este rândul fostului Cinema Fratelia, un spațiu gândit multifuncțional în sprijinul comunității din cartier. Dincolo de componenta funcțională, Cinema Fratelia este despre istorie și memorie colectivă. La începutul secolului trecut, în Fratelia, separată încă administrativ de Timișoara, Cinematograful “Roxy” din str. 4 (Izlaz) era frecventat nu numai de localnici, ci şi de orăşeni. Filmele, pe atunci mute, erau acompaniate de cea mai bună muzică din oraş, aceasta fiind complet acomodată acţiunii filmului”, a explicat Dan Diaconu.

Vă reamintim că Primăria Timișoara a reușit să câștige definitiv procesul cu RADEF pentru recuperarea celor șapte cinematografe ale orașului, pe care acum municipalitatea încearcă să le readucă la viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.