SCM Timişoara rămâne fără director. Radu Ţoancă şi-a anunţat plecarea: „Planurile mele...

SCM Timişoara rămâne fără director. Radu Ţoancă şi-a anunţat plecarea: „Planurile mele de viitor nu ar mai fi compatibile”

0
DISTRIBUIȚI

Radu Ţoancă şi-a anunţat oficial retragerea de la clubul sportiv al municipalităţii printr-o postare pe Facebook. SCM Timişoara a fost înfiinţată ca o soluţie de criză pentru a finanţa legal cele mai importante cluburi sportive din oraş. Cu toate acestea problemele financiare nu au ocolit şi nu ocolesc în continuare grupările de pe Bega. Ţoancă va mai ocupa funcţia de director până pe data de 15 octombrie.

Opţiunea lui Radu Ţoancă de a renunţa la funcţia de director al SCM (Sport Club Municipal) ar fi legată de revenirea acestuia în scena politică. „Din data de 15 octombrie 2019 nu o să mai fiu conducatorul clubului de drept public din Timişoara, care are in componenta lui echipele de rugby, handbal si baschet ale orasului.
Planurile mele de viitor nu ar mai fi compatibile cu postura de coordonator al unei zone cum este sportul-finantat din bani publici- care presupune multe rigori, printre care si neutralitatea politica”, a scris Radu Ţoancă pe Facebook.

„Am avut onoarea sa fiu primul director din istoria SCM Timisoara, o structura infiintata, ad-hoc, la finele anului 2015, pentru salvarea echipelor profesioniste de prima liga, aflate in pragul colapsului financiar si sportiv, dupa anumite decizii ale Curtii de Conturi.


Au fost 4 ani extraordinari pentru sportul banatean : 8 trofee, 5 participari in cupele europene, finale si semifinale de competitii nationale, nenumarate medalii pentru echipele de juniori si copii etc . Sigur , au fost si momente extrem de grele si de tensionate cauzate, in principal, de sincopele financiare care au condus la desfiintarea echipelor feminine, la intarzieri salariale ( cu frustrarile aferente), la procese si alte litigii de tot felul. Din toate aceste incercari si cumpene familia SCM a iesit mai unita si mai motivata sa faca performanta pentru Timisoara !”, a mai scris Ţoancă, mulţumind apoi celor cu care a colaborat.

Încă de la începutul acestu an, Radu Țoancă a declarat că va reveni în PSD, însă fără a detalia prea mult planurile de viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.