Crește valoarea tichetelor de vacanță. Anunțul ministrului Turismului, la Timișoara

Crește valoarea tichetelor de vacanță. Anunțul ministrului Turismului, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

tichet vacanta

Vești bune pentru bugetarii din România. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat, astăzi, la Timișoara, că începând de anul viitor, vor fi acordate și vouchere de vacanță care vor avea o valoare mai mare, de 2.080 lei. Însă tichetele vor putea fi folosite doar în extrasezon.

„Opoziția, prin vocea liderilor ei, ne-au cerut de foarte mult timp să renunțăm la aceste vouchere de vacanță. Bineînțeles că nu vom face acest lucru. Aproximativ un milion de oameni au beneficiat de aceste vouchere de vacanțe. Fiecare tichet de vacanță este în suma de 1.450 lei, o sumă importantă, dar nu a avut doar caracter social această măsură, am dorit să ajutăm această industrie turistică, care a fost văduvită de la Revoluție încoace de către toate guvernele de până acum, din păcate. Acești bani s-au regăsit în final la restaurante, la hoteluri din România, pentru că aceste vouchere de vacanță pot fi cheltuite doar pe teritoriul României. Ne propunem ca în extrasezon, în patru luni de zile, două toamna, două primăvara, respectiv octombrie – noiembrie, aprilie – mai, aceste vouchere de vacanță să fie suplimentate, adică să fie la nivelul salariului minim de acum, la 2.080 de lei, astfel încât omul să poată să-și aleagă dacă vrea să-l folosească pe toată perioada anului, și atunci o să aibă o valoare de 1.450 lei, sau pe acea perioadă de extrasezon, în care valoarea este într-adevăr mai mare, dar o să fie și alte dificultăți pentru că n-o să-i ajute foarte mult vremea.


Dar punând în balanță, o să fie și un segment important care o să opteze pentru o valoare a voucherelor mai mare”, a explicat Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a mai precizat că se va veni cu această măsură mai ales cu scopul de a fi sprijinit sectorul turistic, care duce lipsă de turiști în extrasezon și se confruntă cu numeroase dificultăți.

„Am făcut acest lucru pentru că în perioada respectivă pe care am identificat-o împreună cu mediul privat numărul de turiști este mult mai mic raportat la perioada cealaltă a anului. Și atunci, venind cu vouchere mai mari, încercăm să ajutăm sectorul turistic, astfel încât măcar să-și scoată cheltuielile și să nu-și trimită personalul în șomaj sau să-i concedieze și să poată să păstreze din punct de vedere calitativ serviciile de cazare sau de servire în restaurant. Este o măsură care ajută în mod direct mediul privat. Va intra în vigoare această măsură din primăvara anului viitor”, a detaliat Bogdan Trif.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.