Captură de 160 de kilograme de droguri, după descoperirea unei „ferme” de...

Captură de 160 de kilograme de droguri, după descoperirea unei „ferme” de canabis. Doi bărbați au fost arestați

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1335989061">

O rețea de traficanți de droguri de risc a fost destructurată în Bihor, trei persoane care au înființat o cultură outdoor de cannabis fiind prinse în flagrant. Au fost confiscate peste 160 de kilograme de cannabis.

Potrivit unui comunicat al Poliției, polițiștii din Oradea și procurorii DIICOT Oradea au prins, vineri, în flagrant delict, în localitatea bihoreană Băleni, doi bărbați, de 45, respectiv 48 de ani, din Oradea și din Băleni și o femeie, de 45 de ani, tot din Băleni, în timp ce recoltau muguri și inflorescențe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în cursul anului 2019, ar fi cultivat plante de cannabis outdoor.

În urma perchezițiilor, la locuința bărbatului de 48 de ani a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, fiind recoltate 12 plante de cannabis ajunse la maturitate, rezultând o masă brută totală de 149,95 de kilograme.

În aceeași locație, într-o cameră a imobilului, a fost descoperit un laborator indoor de uscare a mugurilor și inflorescenței de cannabis, în care au fost găsite 9 kilograme de cannabis uscat, iar într-o altă încăpere au fost găsite alte 10 pungi vidate, cu muguri și inflorescențe de cannabis uscat, care cântăreau 2,194 kilograme, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Din aceeași locație au fost ridicate instalații și aparatură folosită pentru întreținerea culturii de cannabis, uscarea plantelor și ambalarea acestora în vederea comercializării, respectiv îngrășăminte, ventilatoare, un dispozitiv de separare a mugurilor de cannabis de plantă și alte bunuri și obiecte folosite în cultivarea și uscarea plantelor de cannabis.

Procurorii au dispus reținerea celor trei persoane pentru 24 de ore, iar sâmbătă Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a celor doi bărbați, pentru trafic de droguri de risc.

De asemenea, față de femeia de 45 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.