Consilier județean PSD: „Mă îndoiesc că Timișoara va avea spital regional în...

Consilier județean PSD: „Mă îndoiesc că Timișoara va avea spital regional în următorii zece ani”

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean

Cunoscutul doctor Dan Poenaru din Timișoara, în prezent consilier județean PSD, spune că nu crede că în orașul nostru va fi realizat un spital regional în următorii zece ani. Asta în ciuda promisiunilor venite din partea guvernanților cu privire la construirea unei astfel de unități medicale și în județul nostru, în viitorul apropiat.

Afirmația a fost făcută de către medicul timișorean, astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș, în momentul în care alesul județean PNL Sorina Ciurlea a întrebat de ce Spitalul Județean Timișoara nu a cheltuit în acest an toți banii de investiții primiți din partea instituției, ci doar 15% din suma alocată.

„Eu mă îndoiesc că în următorii zece ani se va construi un spital regional în această zonă.


Din 1997, clădirea de pe Torontalului (n.r. ruina în care s-a intenționat realizarea unui spital municipal) stă nemișcată. Cum să faci un spital regional? Singura soluție a fost dezvoltarea spitalului județean, prin schimbarea infrastructurii, aplicarea normelor europene: la fiecare salon trei paturi, grup sanitar, apariția secției de mari arși, reabilitarea pentru transplant renal. Spitalul Județean din Timișoara asigură 60% din necesarul din județul Timiș. Cea mai mare problemă este a forței de muncă. La licitațiile de la spitalul județean se prezintă firme care… vedeți cum arată, de la Botoșani, care lucrează o lună și fug. Nu trebuie să neglijăm rolul strategic pe care-l are spitalul județean în Timiș”, a afirmat medicul Dan Poenaru.

Pe de altă parte, consilierul județean PNL Sorina Ciurlea a ținut să critice modul în care Spitalul Județean Timișoara a cheltuit banii primiți pentru investiții.

„La Spitalul Județean Timișoara suntem la 15% cu cheltuielile. Ori nu am știut să facem bugetul la începutul anului, ori nu suntem în stare să cheltuim banii. Un răspuns că până la finalul anului o să cheltuim diferența nu cred că este unul veridic, iar acel răspuns, că bugetele sunt multianuale, nu mi se pare o gândire sănătoasă”, a precizat Sorina Ciurlea.

Reprezentanții aparatului tehnic al Consiliului Județean Timiș i-au explicat consilierului județean PNL că banii cheltuiți pe partea de investiții de către spitalul județean este de 25%, fiind vorba de procentul de realizare pe trei trimestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.