Un bărbat muşcat de o viperă a mers la spital cu șarpele...

Un bărbat muşcat de o viperă a mers la spital cu șarpele în borcan

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat de 47 de ani din Deva, județul Hunedoara, a fost muşcat de o viperă la Cetatea Deva. Acesta a mers la spital cu șarpele în borcan, iar acum este internat și supravegheat de medici.

Potrivit reprezentanților Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva bărbatul s-a prezentat la unitatea medicală cu o mușcătură de viperă, la degetul mijlociu de la mâna stângă și a adus cu el șarpele, într-un borcan.

„Pacientul avea și vipera în borcan, a prins-o.


Era stabil și medicul de urgență l-a întrebat când s-a întâmplat evenimentul. De la mușcătură până când a ajuns la Urgență nu trecuseră trei ore, drept urmare s-a administrat ser antiviperin, pe care noi îl avem în stoc, pentru că se știe că Cetatea Devei e zonă cu vipere și noi avem la nivelul spitalului ser antiviperin. S-a administrat o doză, conform protocolului, care prevede că, dacă pacientul vine în mai puțin de trei ore de la mușcătură, se administrează un flacon de ser antiviperin. În prezent, pacientul este internat pe Secția de Boli Infecțioase, este stabil, este internat pentru supraveghere”, a declarat Lidia Roşca, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Aceasta a mai spus că unitatea mai are în dotare un singur flacon cu ser antiviperin pentru a interveni de urgenţă.

După incidentul de la Cetatea Deva a fost trimisă comanda pentru achiziționarea unui alt flacon, în locul celui administrat.

Serul antiviperin are un termen de valabilitate mic, iar prețul depășește 11.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.