„Acvilelor” le-a priit Timişoara. România a învins Danemarca la debutul în preliminariile...

„Acvilelor” le-a priit Timişoara. România a învins Danemarca la debutul în preliminariile EuroBasket 2021 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Naţionala de baschet feminin a României a fost primită cu căldură în sala „Constantin Jude” din Timişoara. „Acvilele” pregătite de Ayhan Avci au învins Danemarca, scor 70-55, şi au debutat astfel cu dreptul în calificările pentru Campionatul European din 2021. Printre remarcatele întâlnirii s-au numărat şi timişorencele Annemarei Godri-Părău şi Adina Stoiedin.

Meciul de pe Bega a început cu o întârziere de un sfert de oră deoarece tabelele de marcaj nu funcţionau cum trebuie în bătrâna „Olimpia”. Devenită o arenă tot mai… arhaică, mai ales pentru o întâlnire internaţională, sala din Capitala Banatului a atras totuşi un public numeros pentru jocul fetelor de la naţionala de baschet.

„Acvilele” au început ca din puşcă şi şi-au acontat primul sfert cu 26-14. Iar la pauză tabela indica scorul 39-29 în favoarea gazdelor. Danezele au încercat să rămână aproape, dar au cedat şi următoarele sferturi, astfel că a părut că problema câştigătoarei nu s-a pus aproape în niciun moment. Ultimul sfert s-a reluat de la scorul de 58-44 pentru românce, care au fost totuşi criticate de noul tehnician pentru erorile din partea a doua.

O jucătoare oaspete, Maria Jespersen, cu 18 puncte, a fost coşghetera întâlnirii. În timp ce principala marcatoare a României a fost Ashley Walker, cu 16 puncte, urmată de timişoreanca Godri-Părău (13) şi Mărginean (12). Adina Stoiedin a fost şi ea a patra ca eficienţă (+10) deşi a marcat doar patru puncte. Alte două ex-timişorence au fost folosite de Avci azi, Romina Filip (4 pt.) şi Tunde Kilin (3).

„Sunt foarte bucuroasă că au venit foarte mulţi susţinători ai baschetului lângă noi. Şi ne-au împins de la spate. Nu a fost un meci foarte uşor, dar ne-am apărat bine, am jucat bine şi asta contează. Eu mă mulţumesc şi cu +15, clar se putea mai mult, dar sper să ne descurcăm mai bine în meciul următor. Clar că îmi doresc să ne calificăm la Euro, toată echipa ne dorim asta. Mai e nevoie de muncă, sunt foarte multe jucătoare noi, tinere… Va fi un meci puternic şi în Cehia, sper să câştigăm”, a spus localnica Annemarie Godri-Pârău la final.

„A fost primul meci oficial pentru mine cu fetele.


Prima repriză nu a fost rea, dar în a doua am făcut mari greşeli. Şi Danemarca e o echipă bună, cred că e o victorie bună, dar acum ştim ce trebuie să lucrăm în următoarele zile. Victoria e victorie şi e foarte importantă prima mai ales… Per total sunt mulţumit… am schimbat echipa, am făcut multe schimbări, aşa că şi chimia s-a modificat. E bine. Toată lumea ştie că Cehia e puternică în baschetul feminin, dar nimic nu e imposibil, mergem acolo să câştigăm. Dar mai întâi trebuie să ne corectăm greşelile noastre şi să muncim mult la antrenamente”, a declarat Ayhan Avci.

Pentru „Acvile” urmează duminică, de la ora 19.00, meciul cu Cehia, în deplasare, tot în cadrul calificărilor pentru EuroBasket-ul de peste doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.