Președintele PNL Timiș explică schimbarea de la spitalul județean: ”Când se fac...

Președintele PNL Timiș explică schimbarea de la spitalul județean: ”Când se fac numirile, ele se fac din echipa câștigătoare. Mie îmi place acest pragmatism”

2
DISTRIBUIȚI

raul patrascu robu

Nicolae Robu are doar cuvinte de laudă la adresa medicului Marius Craina (PSD), care s-a aflat la șefia Spitalului Județean Timișoara timp de cinci ani, fiind schimbat cu tânărul cercetător liberal Raul Pătrașcu, în această săptămână.

Totuși, primarul Timișoarei susține că indiferent de cât de bună ar fi o persoană, trebuie demisă din funcție, ca urmare a schimbării guvernului, dacă ocupă o poziție cu titlu interimar.

„Am avut o bună colaborare cu domnul Marius Craina și are aprecierea mea. Eu îl vorbesc de bine. Știu că ar fi fost desemnat candidat la Primăria Timișoara din partea PSD și cu toate astea îl vorbesc de bine. Situația este următoarea acolo: Marius Craina a ocupat cu titlu interimar postul de director, în ultima vreme, iar numirile interimare se fac de către puterea politică a momentului. Nu vi se pare normal ca noua putere să-și promoveze oamenii, pentru a-și respecta promisiunile? Când se fac numirile, ele se fac din echipa câștigătoare. Mie îmi place acest pragmatism. Dacă este altă echipă, cum să fie reprezentant al guvernului Orban aceeași persoană care a reprezentat și guvernul Dăncilă”, a precizat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

În momentul în care jurnaliștii i-au atras atenția că un director de spital nu este reprezentantul guvernului în teritoriu, ci acest lucru se aplică în cazul prefecților și subprefecților, Nicolae Robu a adăugat că „la fel este vorba și acolo.


Este o numire interimară. Este pusă o altă persoană la fel de bună, în speranța noastră. Nu trebuie să i se reproșeze nimic domnului Craina. Ce vi se pare anormal în asta? Chiar și cei care cârâie acum gândesc tot ca mine. Nu e nimic primitiv să pui un om la fel de competent, dar pui omul din echipa ta. Eu nu pot garanta (n.r. că Raul Pătrașcu va fi competent), eu vă spun implicarea mea. I-am dat lui Raul Pătrașcu o recomandare. Nu sunt Dumnezeu, asta nu înseamnă că nu mă pot înșela. Dacă ei mă dezamăgesc și îi dezamăgesc pe cei pe care cu care îi recomand eu să lucreze, asta este rău și pentru mine”, a explicat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a ținut să-l laude pe Raul Pătrașcu pentru faptul că are studii la Yale, că a terminat două facultăți, de Chimie și de Medicină, dar și că are experiență la nivel de aparat guvernamental.

„L-am văzut, de un an de zile de când este în PNL (n.r. Raul Pătrașcu s-a înscris în partid în luna februarie a acestui an , venind de la PLUS), ca fiind un om harnic, cinstit. M-ar durea foarte mult să mă dezamăgească. Nu vreau să vorbesc despre realizările domnului Craina, tocmai pentru că ar putea să-mi fie contracandidat. Știu lucruri bune despre el, dar nu vreau să vorbesc nimic despre el. Raul Pătrașcu este demn de toată încrederea. Marius Craina mi-a lăsat o părere bună și din partea mea are tot respectul”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că PSD încearcă să politizeze subiectul demiterii medicului Marius Craina și a amenințat că toți șefii interimari din județul Timiș vor fi schimbați. „Noi îi schimbăm pe toți, să fie clar, toți cei puși interimar pe funcții vreau să îi schimbăm. Toți cei numiți politic, toți. Între două persoane la fel de bune, dar unul din echipa noastră, unul din echipa adversă, îl preferăm pe cel din echipa noastră. Este elementar”, a conchis Nicolae Robu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.