Suporter în scaun cu rotile, trimis după gard la Ripensia – ASU...

Suporter în scaun cu rotile, trimis după gard la Ripensia – ASU Politehnica UPDATE

2
DISTRIBUIȚI

Unul dintre suporterii alb-violeți care asistă de obicei de lângă teren la partidele favoriților, deoarece este imobilizat într-un scaun cu rotile, a fost trimis după gard astăzi, la meciul Ripensia – Politehnica Timișoara. Cum stadionul Electrica este unul fără pistă și infrastructura pentru persoane aflate în scaun cu rotile este practic inexistentă, acesta, împreună cu tatăl său, care-i este însoțitor, urmăreau partida de pe gazon, la nivelul copiilor de mingi din apropierea băncii de rezerve a gazdelor.

După faza în care Ripensia a primit penalty, însă, prezența suporterului cu însemene alb-violete nu a mai fost tolerată, al patrulea arbitru, Dragoş Lunca (Cluj), insistând ca cei doi să fie trimiși după gard.


Tânărul în scaun cu rotile a fost acuzat că a aruncat cu o sticlă de plastic în teren, acesta susținând însă că obiectul a venit din tribună. Iniţial steward-ul care le-a cerut să plece i-a spus tânărului în fotoliu rulant că poate rămâne, însă fără tatăl său, lucru imposibil din cauza mobilității dificile în condițiile de la teren. Suporterul care a spus că n-a avut probleme de acest gen la nicio partidă de fotbal la care a asistat, fie că a fost la Milano sau în satele din Timiș, a urmărit până la urmă restul partidei de după gard.

Conform legislației în vigoare, autoritățile și organizatori au obligația „să sprijine participarea persoanelor cu handicap şi a familiilor acestora la manifestări culturale, sportive şi turistice”, iar „adultul cu handicap grav sau accentuat, precum şi persoana care îl însoţeşte beneficiază de gratuitate”.

UPDATE Alexandru Pelici, antrenorul gazdelor, care a fost la câţiva metri de incidentul din prima repriză crede că sticla de apă ajunsă pe gazon a fost motivul scoaterii fanului afară: „Cred că a aruncat cu apă sau cu o sticlă de apă. L-am auzit pe arbitrul de rezervă când a venit şi i-a spus lui Adi Onica (n.r. delegatul echipei) să-l scoată afară… că a aruncat cu apă sau aşa ceva… Mă rog, eu personal nu am văzut”.

2 COMENTARII

  1. De ce toate scandalurile se întâmplă la Politehnica? Bătăi, scandaluri pe stadion ( vezi Google ). Voi chiar nu vă dați seama că aveți o problemă??

  2. Pai la voi cu un arlechino in stanga si un arlechino in dreapta ce sa se intample?
    Oricum esti un idiot ca asociezi aceasta problema cu alte scandaluri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.