Acțiuni de prevenire a infracționalității, în trenuri și în gări

Acțiuni de prevenire a infracționalității, în trenuri și în gări

0
DISTRIBUIȚI

Pentru sărbători cât mai liniștite, polițiștii acționează să prevină și combată infracționalitatea. Tocmai de aceea, înainte de Crăciun oamenii legii din cadrul Biroului Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu lucrători din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Feroviare Timișoara, au desfășurat activități pentru prevenirea furturilor și tâlhăriilor.

Oamenii legii s-au aflat în trenuri și în gări, în data de 20 decembrie, unde au acționat pentru a preveni astfel de fapte.


Prevenirea și combaterea infracționalității reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale Poliției Române. Activitățiile au fost desfășurate în baza planului de acțiune comun și a constat în discuții cu cetățenii aflași în gară, fiindu-le înmânate materiale cu conținut informative-preventiv, referitor la problematica abordată.

Polițiștii recomandă:

  • dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul;
  • poziţionaţi geanta/poşeta în faţa dumneavoastră, nu lăsați bagajele nesupravegheate;
  • nu lăsați obiectele de valoare la vedere;
  •  dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;
  •  nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;
  • nu purtaţi bani sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi;
  •  dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de alţi pasageri care vă inspiră încredere!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.