Campionatul poveștilor pentru copii și o discuție de neratat cu Robert Șerban...

Campionatul poveștilor pentru copii și o discuție de neratat cu Robert Șerban și Mircea Mihăieș, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Librăria Humanitas din Timişoara găzduieşte sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11.30, în atelierul de povestit şi desenat coordonat de Patricia Lidia Popescu, cea de-a VI-a ediţie a campionatului poveştilor cu două din cele mai frumoase poveşti de Crăciun apărute la Humanitas Junior: „Ollie şi renul lui Moş Crăciun” de Nicola Killen, o poveste despre călătoria fantastică a unei fetiţe cu Moş Crăciun şi renul fermecat, şi „Băiatul care nu credea în Moş Crăciun” de Liana Alexandru, cu ilustraţii de Ana Alfianu, o carte emoţionantă despre visuri care se adeveresc şi puterea poveştilor de a-i face pe oameni să fie mai buni.

O nouă ediţie „Joia de literatură contemporană cu Robert Şerban şi invitaţii săi” va avea loc în 12 decembrie, de la ora 19.00, când Robert Şerban va dialoga cu Mircea Mihăieş despre ultuma carte a acestuia, „O noapte cu Molly Bloom.


Romanul unie femei”, apărută la editura Polirom. Autorul mărturiseşte că s-a aventurat să scrie această carte „animat de gândul secret de a construit un Anti-Ulysses” şi a început să exploreze „un continent al feminităţii explozive şi tainice, misterioase şi accesibile, travestite şi autodemascate. E povestea unui personaj care ilustrează acut şi subminează radical ideea de pasiune amoroasă în cultura occidentală a ultimelor secole”. Câte ceva din Moll Flanders, Anna Karenina, Emma Bovary, Justine şi alte eroine, „întruparea senzualităţii şi neruşinării, a visării exaltate şi a tânjirii deznădăjduite… drama lucidităţii, a compasiunii (şi autocompasiunii) unei femei ce pare sclava instinctelor fizice dar care se relevă a fi stăpâna absolută a intuiţiilor şi viziunilor luminoase despre iubire”. Un elogiu adus femeii şi feminităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.