Constănțenii de la Cardinal aduc o porție de garage rock la Timișoara...

Constănțenii de la Cardinal aduc o porție de garage rock la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația Cardinal aduce ritmuri garage rock la Timișoara

Formația constănțeană Cardinal va susține un concert extraordinar la Timișoara, în cadrul căruia amatorii de garage rock și psychedelic vor avea parte de o seară plină de riff-uri hipnoticeîmpachetate într-o atitudine punk și do-it-yourself caracteristice trupei. Noisehead, EP-ul de debut al formației, a fost lansat in octombrie 2016, cand cei patru băieți din trupă nu avea atunci 18 ani. Disappearer, primul lor album, le-a făcut muzica auzită prin toată țara și chiar și peste granță.

„«Disappearer», albumul de debut al constănțenilor Cardinal, sună neobișnuit de bine pentru un rock underground românesc care nu e masterizat de Marius Costache. Dead Air Studios, un ministudio de mercenariat american (în lista clienților apar The Body, dar și trupe cu nume ca Unholy Goatfucker), e responsabil pentru fuzz-ul autentic abraziv, de la mama lui de acasă.


E un sound care a retrasat regulile rock-ului american la începutul anilor ’90, deși a căpătat vizibilitate largă abia după apusul epocilor grunge și nu-metal (la noi începînd cu albumele 3-4 de la Queens of the Stone Age, peste Ocean începînd cu Fu Manchu ori Kyuss). Trupa constănțeană, foarte tînără, invocă influențe la îndemîna vîrstei și canalelor media favorite (garage/psychedelic), însă inginerii de sunet s-au îngrijit ca albumul să gîdile toate sensibilitățile celor care au așteptat prea mult să asculte un stoner rock românesc corect. E un sound pe care nu l-am auzit nici la pionierii genului la noi – The:Egocentrics au stat mereu cu o coardă în post-rock, iar Roadkillsoda pare că au nimerit sub eticheta stoner printr-o ușă pe care scria grunge. Grupurile noastre care au cochetat cu zona respectivă s-au preocupat în primul rînd de teme, structuri și versuri, mai puțin de textură și de a asigura o gălăgie adecvată – treabă delegată inginerilor de sunet (iar aceștia se încăpățînează la noi să producă sunet croit pentru cineva îmbuibat de bere). Ceea ce se aude la Cardinal e din altă ligă, cel puțin pe acest material care înțeleg că a ieșit după ce unii dintre trupeți au umblat la școli de muzică prin Londra și alte părți“, spune Aron Biro în cronica albumului de debut al celor de la Cradinal, apărută în Dilema Veche.

Concertul formației Cardinal la Timișoara va avea loc sâmbătă 21 decembrie, de la ora 20 la Manufactura, iar în deschidere vor cânta bucureștenii de la Bad Decisions.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.