Armata iraniană recunoaște că a doborât avionul ucrainean

Armata iraniană recunoaște că a doborât avionul ucrainean

0
DISTRIBUIȚI

Armata iraniană a anunțat, în această dimineață, prin intermediul unui comunicat de presă, că a doborât avionul ucrainean care decolase miercuri de la Teheran cu destinația Kiev, însă susține că doborârea aeronavei nu a fost un act intenționat, a informat televiziunea iraniană de stat, citată de BBC.

Potrivit comunicatului, avionul a fost doborât ca urmare a unei „erori umane”.

De asemenea, Armata anunță că cei responsabili pentru prăbușirea aeronavei vor fi trași la răspundere.

Anunțul de sâmbătă vine în contextul în care autoritățile iraniene au respins în repetate rânduri în ultimele zile acuzațiile potrivit cărora avionul a fost lovit de o rachetă iraniană și s-a prăbușit din această cauză.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

 Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif a scris, de asemenea, pe Twitter că doborârea avionului ucrainean care decolase miercuri de la Teheran cu destinația Kiev a fost cauzată de o eroare umană, dar și de „aventurismul Statelor Unite”, informează Reuters.

„Aceasta este o zi tristă.


Concluziile preliminare ale investigației Forțelor Armate sunt că o eroare umană în timpul unei crize provocate de aventurismul Statelor Unite a dus la acest dezastru”, a scris Zarif pe Twitter. „Exprim regrete profunde, scuze și condoleanțe cetățenilor noștri, familiilor victimelor și națiunilor afectate”, a adăugat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.