Curtea de Apel Timișoara, activitate suspendată. Grefierii, protest de două ore

Curtea de Apel Timișoara, activitate suspendată. Grefierii, protest de două ore

1
DISTRIBUIȚI

Instanțele din Timiș fierb după ce tăierea pensiilor speciale a intrat ca subiect pe ordinea de zi a parlamentarilor. Curtea de Apel Timișoara a decis ca de astăzi să suspende activitatea, urmând ca judecătorii să intre în sală doar pentru cauzele urgente – contestații la executări, cauze cu minori,măsuri preventive sau inculpați în stare de arest.

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial a anunțat, în această dimineață, ”suspendarea activității în intervalul orar 10:00-12:00, începând cu data de 22.01.2020 – personalul auxiliar de specialitate nu va efectua niciun fel de activități specifice funcției și nu va îndeplini niciun act de procedură”.

”Ne arătăm indignarea împotriva ”eliminării” pensiilor de serviciu, denumite ”pensii speciale” de către parlamentari pentru a câștiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecințe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justițiabil.


Înțelegem să aducem la cunoștință că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiție va avea de suferit, întrucât o atare modificare legislativă este de natură să afecteze siguranța activității desfășurate în sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale recunoscute personalului din justiție, fără de care activitatea “autorității judecătorești” nu poate fi organizată și desfășurată”, se arată în comunicatul grefierilor.

Aceștia susțin că ” abrogarea numai a unora dintre pensiile de serviciu nu va mai avea impactul financiar anunțat de către inițiatori asupra bugetului statului, întrucât potrivit datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice, în anul 2019, beneficiari ai pensiei de serviciu din rândul categoriei noastre profesionale erau 1800 de persoane, în scădere cu 14 persoane față de anul 2018 (1814 beneficiari), astfel că putem spune că suntem ”eliminați” pe cale naturală. Prin urmare, haosul creat în justiție nu se justifică”

Grefierii din instanțe și parchete vor înceta de luni programul total, urmând ca fiecare organizație să decidă pentru ce perioadă.

 

1 COMENTARIU

  1. Categoriile profesionale, care au pretentia la pensii speciale fara contributivitatea lor, cred cumva in rasa ariana? Demn de pamflet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.