Internări și externări doar pe hârtie la Spitalul Județean Timișoara, după ce...

Internări și externări doar pe hârtie la Spitalul Județean Timișoara, după ce a picat sistemul informatic

0
DISTRIBUIȚI

Situație fără precedent la Spitalul Județean Timișoara. Din această dimineață, sistemul informatic al celei mai mari unități medicale din vestul țării dă erori și este greu de accesat. Asta după ce, susține directorul Spitalului Județean Timișoara, firma care se ocupă de program a făcut, în weekend, un update și a corupt mai multe date, astfel că se încearcă recuperarea lor. În aceste condiții, externările și internările se pot face doar pe hârtie.

„Din această dimineață, sistemul merge foarte greu și dă erori pentru că peste weekend cei de la firma care are programul au făcut un update și au corupt niște date din baza de date.


Ca să nu se piardă datele spitalului, ei lucrează să le remedieze. Și asta ne îngreunează nouă activitatea. De azi-dimineață tot stau pe telefoane, tot le cer un termen și nu sunt în stare să mi-l dea. Este un program achiziționat de fosta conducere, de anul trecut, și din câte știu, asta este prima problemă majoră pe care o au. Au mai fost sincope în trecut, dar nimic de genul acesta”, ne-a explicat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Pătrașcu a mai precizat că activitatea unității medicale nu este afectată, în condițiile în care internările și externările se fac pe hârtie, iar când problema va fi remediată, datele vor fi introduse și în sistemul informatic.

„Activitatea nu este afectată în mod negativ pentru că noi oricum avem și sistemul offline pentru internări, care oricum trebuie completat și semnat. Și atunci când va fi acesta repus în funcțiune, registratoarele vor introduce și în sistemul principal datele, ca să le avem online. Oricum, voi cere notă explicativă firmei, să-mi explice ce și cum s-a întâmplat. Trebuie să verific de ce s-a ales această firmă, de cinci ore nu merge sistemul informatic. Eu m-am asigurat că activitatea nu este afectată și continuă”, a detaliat Raul Pătrașcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.