Proiectul pentru MultipleXity costă peste 600.000 de euro. Pasul pe care-l face...

Proiectul pentru MultipleXity costă peste 600.000 de euro. Pasul pe care-l face Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara face un nou pas cu scopul realizării MultipleXity – Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, care reprezintă cea mai importantă moștenire pe care orașul o va lăsa după anul 2021, când va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.

În următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara, care va avea loc mâine, pe masa aleșilor locali va sta un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea cuantumului premiilor care urmează a fi acordate în urma organizării concursului de soluții cu tema „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity”.

Vă reamintim că MultipleXity ar urma să fie realizat în spațiul care adăpostește Muzeul de transport public Corneliu Miklosi. În vara anului trecut, a fost inițiată achiziția serviciilor de consultanță în vederea organizării concursului de arhitectură.


După aproape trei luni, procedura s-a finalizat printr-un contract cu Ordinul Arhitecților din România, în valoare de 102.200 lei, plus TVA, cu o durată de 240 zile.

Iată că Ordinul Arhitecților din România a reușit să pregătească concursul de soluții, iar mâine trebuie aprobat cuantumul premiilor care urmează a fi oferite, de către Consiliul Local Timișoara. Astfel, valoarea contractului de proiectare a fost estimată la 623.000 euro, cu TVA inclus, pentru premiul II se oferă 50.000 lei, plus TVA, iar pentru premiul III – 35.000 lei, plus TVA.

„Sursa de finanțare este bugetul local al Municipiului Timişoara, secțiunea dezvoltare pentru premiul I, respectiv secțiunea funcționare pentru premiile II și III. Astfel, urmează elaborarea documentelor concursului şi lansarea acestuia la începutul anului curent, astfel încât în primăvară să avem un câștigător care, în cel mai scurt timp posibil, va livra un proiect inovator și complex, pe măsura intențiilor conceptului MultipleXity”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

MultipleXity 2021, Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment este cea mai mare investiție asumată de Primăria Municipiului Timişoara prin dosarul de candidatură Timişoara Capitală Culturală Europeană și va costa 12 milioane de euro. MultipleXity va găzdui o clădire de 6500 mp care va fi construită în două etape. Prima etapă va fi realizată și finalizată pe o suprafaţă de 2500 mp în 2020, iar a doua etapă, desfăşurată pe 4000 mp, va fi terminată în 2021. Centrul va conține spaţii multifuncționale, spaţii pentru expoziții, laboratoare interactive pentru copii şi adulți, zone de experimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.