Amenzi de câte 1.250 de euro pentru nesimțire, la Timișoara. Continuă lupta...

Amenzi de câte 1.250 de euro pentru nesimțire, la Timișoara. Continuă lupta cu cei care aruncă deșeuri pe stradă

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile locale duc, săptămânal, bătălii cu cei care aruncă deșeurile pe stradă. Cazurile continuă să existe, chiar și în zona centrală a orașului, în ciuda amenzilor mari pe care le riscă autorii a unor astfel de gesturi lipsite de civism.

Polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului au continuat acțiunile pe linia depistării și luării măsurilor legale împotriva persoanelor ce abandonează deșeuri pe domeniul public, iar în ultimele zile au sancționat două astfel de cazuri, surprinse cu ajutorul camerelor video.

Sistemul de supraveghere i-a ajutat pe polițiștii locali să depisteze un bărbat care a abandonat o cantitate însemnată de deșeuri pe strada Camil Petrescu, iar un altul a fost surprins la intersecția străzilor Căpitan Damșescu cu Dâmbovița.


Ambii au primit câte o amendă de 6.000 de lei și au fost puși să curețe locația.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3000 și 6000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.