Dominic Samuel Fritz exclude o alianță cu PSD pentru a-și asigura majoritatea...

Dominic Samuel Fritz exclude o alianță cu PSD pentru a-și asigura majoritatea în Consiliul Local Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Emisiunea PRESSALERT LIVE a revenit, luni seara, după o pauză de mai bine de un an, iar invitat în studiourile on.set a fost candidatul USR la Primăria Timișoara, Dominic Samuel Fritz. Neamțul născut într-un orășel din zona Pădurii Negre a făcut un exercițiu de imaginație și a spus că, în cazul în care după alegeri ar fi pus în situația de a face alianță cu PSD în Consiliul Local Timișoara pentru a putea trece proiectele propuse, va respinge ideea din fașă.

„Nu voi face niciodată o alianță cu PSD dacă eu sunt primar! Pentru că actualul PSD pentru mine, ca structură de partid, nu este unul care și-a asumat reforma statului și nu cred că reformele pe care le vizez pentru Timișoara pot fi aplicate cu PSD”, a menționat Dominic Samuel Fritz. Aceasta a fost prima reacție pe care a avut-o candidatul USR pentru Primăria Timișoara. Întrebat ulterior dacă va alege între binele Timișoarei sau aversiunea sa față de pesediști, Fritz a dat un răspuns diplomat: „O să colaborăm cu toți consilierii locali, pentru că eu cred că binele Timișoarei ne privește pe toți.


Există persoane care au binele comun în inima lor”.

Dominic Samuel Fritz a primit întrebări și din partea celor care au urmărit emisiunea PRESSALERT LIVE, fiind întrebat cine face parte din echipa sa, cine vor fi consilierii locali sau cine va fi numit city manager. „Avem o listă pentru consiliul local. Sunt poziții politice votate de către cetățeni și mai avem o poziție politică de primar tot votat de cetățeni”, a menționat candidatul USR pentru Primăria Timișoara, care a evitat să dea celelalte nume, pe motiv că nu ar vrea ca acele persoane să fie… atacate. „Toate celelalte poziții nu sunt politice și din punctul meu de vedere nu trebuie să facă parte dintr-o campanie electorală. Sunt profesioniști în acest oraș și în afara orașului, chiar și în afara țării, poate români plecați undeva, care cu siguranță vor veni să lucreze în administrația mea. Un city manager trebuie să nu fie un om care să umble prin partide. Va fi un proces de selecție deschis, în care nu vin eu cu partidul”, a specificat Fritz.

Aceiași atitudine a avut-o și când a fost întrebat de oamenii care-i vor fi consilieri personali, dacă va ajunge primar, deși părea mai degrabă luat prin surprindere. „În momentul în care acum vă spun două nume, acești oameni vor fi trași într-o luptă politică. Nu au ce căuta în campanie. Pentru asta avem consilieri locali, dar specialiștii din administrație nu au ce căuta într-o luptă politică, pentru că nu au rol politic. Asta a făcut primarul Robu pentru că oamenii au fost aleși după o logică politică, nu după una de profesioniști”, a declarat Dominic Samuel Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.