Pregătiri pentru 2021. Restaurantele și cafenelele din Timișoara, obligate prin HCL să...

Pregătiri pentru 2021. Restaurantele și cafenelele din Timișoara, obligate prin HCL să aibă meniuri în cel puțin două limbi

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a impus o nouă regulă restaurantelor și cafenelor din oraș, în pregătirea pentru anul 2021, când vom deține titlul de Capitală Culturală Europeană, astfel că sunt așteptați numeroși turiști.

Prin urmare, vineri, în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la „obligativitatea prezentării meniului bilingv în unitățile de alimentație publică” din oraș.

„În proiect scrie că este obligatoriu ca meniurile să fie în limba română și limba engleză.


Este și în interesul comercianților să prezinte meniul în cât mai multe limbi, dar noi îi obligăm să le aibă în cele două, limba locului și limba engleză”, a explicat Nicolae Robu.

Adrian Orza, consilier local independent, a întrebat dacă pot fi puse astfel de condiții unor unități care funcționează în spații private, iar primarul Timișoarei a detaliat că „noi trebuie să dăm acordul comercial de funcționare și stabilim că asta este regula, să prezinți cel puțin meniul în două limbi atunci când ceri acordul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.