Useristul Fritz lansează viziunea strategică Timișoara 2030. Reacția primarului Robu

Useristul Fritz lansează viziunea strategică Timișoara 2030. Reacția primarului Robu

6
DISTRIBUIȚI

dominic samuel fritz

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, intenționează să lanseze, în această seară, viziunea strategică a orașului până în anul 2030. Aceasta a fost realizată de o echipă din USR și specialiști din diverse domenii, potrivit reprezentanților formațiunii politice.

Pe de altă parte, cu câteva ore înainte de acest eveniment, Nicolae Robu a ținut să vorbească, în cadrul conferinței de la Primăria Timișoara, despre o broșură lansată pe vremea fostului primar Ciuhandu, la care susține că și el a contribuit, despre cum va arăta orașul până în 2030, editată cu ani în urmă.

Broșura a purtat numele „Vision 2030 Timișoara”, iar în introducere au fost incluse două texte scrise de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar și de Nicolae Robu, în acea vreme rector al Universității Politehnica din Timișoara.

„Vreau să reamintesc un subiect a trecut ca și cum n-ar fi fost, că așa era interesul unora.


În 2005, preocupat fiind ca rector al Universității Politehnica de ce se întâmplă în oraș, am propus primarului de atunci să generăm o viziune de dezvoltare a orașului pe termen lung. Mă gândeam inițial la anul 2050. Inițiativa mea a prins viață, la un moment dat, un colaborator mi-a spus că s-a scos o broșură, «Timișoara, viziune 2030». Ceea ce atunci s-a gândit este valabil și în continuare și eu am dus lucrurile mai departe, fără să am în minte atunci că voi ajunge primar al Timișoarei, că nu era în proiectele mele de viitor gândul acesta. Eu eram afirmat în mediul academic și când eram întrebat ce vă doriți pentru viitor, spuneam că vreau să fiu ministru al Educației. După trei ani de muncă de lămurire cu mine, am acceptat să candidez la funcția de primar. Eu spuneam că tocmai de aceea nu vreau să candidez, pentru că sunt sigur că voi câștiga. M-am regăsit, până la urmă, în funcția de primar, așa a fost să fie, ca eu să pun în practică ideile din acel concept. O parte dintre idei au fost folosite atunci când s-au elaborat strategia integrată de dezvoltare urbană și planul de dezvoltare durabilă. Ideile din această broșură au fost luate în seamă și duse mai departe”, a explicat Nicolae Robu.

6 COMENTARII

 1. Sunt convins că acest om va avea succes dacă toti vor analiza, la rece, lucrurile promise de Robu și de care acesta nu s-a tinut. Este limpede că avem nevoie de un nou om în fruntea administrației timisorene. Acest om are experiența administrației publice, dovedește în vorbe faptul că nu este un necunoscător, dar trebuie să-i dăm credit unei noi clase politice la nivel local.

  Personal sunt siderat de modul în care Nicolae Robu si-a mazilit cei mai competenți oameni pe care unele institutii le-au oferit (vezi cazul Sorin Supuran, și nu numai), aducând oameni ce nu au competențe DOAR politice. Oare nu ar trebui să ne schimbăm și noi opțiunile? Să votăm cu conștiința. A venit timpul unei schimbări care să aducă Timișoara pe punctul de a fi cel mai vizitat oraș din România.

  În ceea ce mă privește, ca simplu cetățean, doresc să-mi exprim încă de pe -acum că votez FRITZ viitorul primar al Timișoarei.

  Marca Robu a expirat. Dezvoltarea în forță a însemnat și tăierea copacilor, mizerie și poluare, contracte tardive cu serviciile care deservesc populația, minciună multă, ipocrizei, prelungirea (ilegală) a contractelor directorilor de servicii *(Asistența Socială, Poliția Locală, Spitalul Dermatologic, Filarmonica Timișoara samd) din subordinea Primăriei Timișoara, angajări dubioase, manipulare grosolană, promovarea în funcții pe criterii politice sau clientelare (vezi cazul sefei Serviciului Creșe din cadrul PMT), denigrarea presei locale (vezi cazul PressAlert), promovarea, pe repde-nainte, a listei suplimentare a sedindelor Consiliului Local, pierderea unor contracte pe fonduri europene și lista poate continua.

  În pare parte am atins ceea ce doream să scot în evidență, iar în esență este important să ne deșteptăm că nu mai merge în halul ăsta cum ne conduce ultra-cinstitul, ultra-corectul Nicolae ROBU.

 2. Te gândeai la mata! Auzi la el, 2050.Abea aștept să-l votez pe Dominic. Să-l întrebați dacă ne scăpa de Nasleu, Culita Chiș, Cojan, Ilie Vlaicu,Bitea și de imbecilul de la Colterm.

 3. Timisoara e sufocata , are nevoie de oameni noi, tineri , cu perspectiva si neatinsi de cangrena comunisto- psd -ista…. Partidul ai oamenii lui Robu exact asta sunt, cel putin la nivel local, o mare mafie care mai vopseste un gard si pe partea cealalta deturneaza banul public , demnitatea timisorenilor si viitorul tuturor . Sper din suflet ca timisorenii sa voteze acest baiat si echipa lui, generatiile care sunt si vin au nevoie ca de aer dupa ce toti incultii, prostituatele si tiganii au pus mana pe viitorul lor !

 4. Tineri neatinși de cangrena comunistă? Acest băiat și echipa lui au pe lista de consilieri la Timișoara CHIAR FOȘTI COMUNIȘTI BĂTRÂNI !!! Și să nu uităm de securitatea veche sau nouă. Interesează-te. Din păcate mafia conduce Timișoara dar nici alternativa nu e curată și pregătită profesional să administreze orașul. Alții mai buni nu sunt ?

  • Nu contesta nimeni ca e Isus si aduce mantuirea dar decat o rabla de autoturism cu pana la toate rotile e oarecum evidenta alegerea autoturismului nou cu oglinda zgariata… “toti sunt la fel” e slogan ul comunist care ii ajuta sa se camufleze in multime …

 5. Măcar cu Fritz mai avem o șansă a schimbării in bine, că Robu și ceata lui de lingău incompetenți ne-am lămurit fara echivoc.
  Deci zic sa ne dam NOUĂ o șansă întâi de toate, votând schimbarea.
  Mai rău cu Fritz pe viitor la primărie, nu se poate, decât spre mai bine.
  Măcar pe asta îl putem apoi prinde pe trotineta lui prin oraș, săi reproșăm nerealizările, că Lae doar cu merțanu și bodyguard se mai plimba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.