Centru de terapie personalizată pentru cancer, în cadrul unui mare spital din...

Centru de terapie personalizată pentru cancer, în cadrul unui mare spital din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

bolnav cancer

Primăria Timișoara intenționează să construiască un centru de terapie personalizată adresat bolnavilor de cancer. Acesta ar urma să funcționeze în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, iar suma necesară pentru realizarea lui se ridică la aproape 20 de milioane de euro.

Recent, în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara, a fost aprobat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea fazei studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții. Noua clădire, formată din parter și etaj, ar urma să fie realizată lângă Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, pe un teren care are o suprafață de 6.062 mp.

„Sectorul sanitar se bazează pe o infrastructură de sănătate concepută acum 50-60 de ani, când nevoia de servicii de sănătate era diferită față de realitățile de astăzi.


În prezent, în cadrul spitalului nu sunt spații disponibile pentru amenajare cu spații de diagnostic și tratament a afecțiunilor oncologice, cazurile constatate fiind transferate la alte unități de specific, întârziind astfel posibilitatea luării măsurilor medicale de urgență. Obiectivul general al proiectului propus îl constituie creșterea calității actului medical în diagnosticare și tratare a cazurilor oncologice prin realizarea unui centru oncologic de terapie personalizată. Terapia cu radiații este vitală pentru vindecarea cancerului sau ameliorarea unor simptome (cum ar fi durerea, dispneea) în tratamentul metastazelor osoase, cerebrale. De aceea este foarte importantă achiziționarea de aparaturi noi, moderne, care să reprezinte o soluție pentru bolnavii de cancer”, scrie în documentația care însoțește proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a investiției este estimată la peste 93 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de realizare a lucrărilor este de 30 de luni, din care execuția 18 luni.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.