DSP Timiș face anchetă epidemiologică la liceul din Timișoara unde învață adolescentul...

DSP Timiș face anchetă epidemiologică la liceul din Timișoara unde învață adolescentul pozitiv la coronavirus UPDATE Colegii tânărului, izolați la domiciliu

6
DISTRIBUIȚI

coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Timiș face, în această după amiază, anchetă epidemiologică la Liceul de Industrie Alimentară din Timișoara unde este elev adolescentul de 16 ani care, astăzi, a fost depistat pozitiv la coronavirus. Conform informațiilor PRESSALERT.ro, acesta este coleg cu alți 20 de adolescenți care urmează să intre în autoizolare. De asemenea, autoritățile trebuie să identifice profesorii cu care acesta a intrat în contact, dar și unde acesta a fost în practică.

Deși au trecut ore bune de când s-a confirmat noul caz de coronavirus, autoritățile din Timiș au preferat să țină în tensiune toți părinții din Timișoara în privința liceului unde învață adolescentul pe motiv că s-ar instaura… panica.


La această oră este în desfășurare un nou comitet pentru situații de urgență la Prefectura Timiș.

UPDATE Anchetei epidemiologică a Direcției de Sănătate Publică Timiș a identificați contacții apropiați ai tânărului în vârstă de 16 ani, depistat pozitiv cu noul coronavirus COVID-19, în cursul zilei de azi. Acesta este internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara și prezintă o stare de sănătate bună.

„Având în vedere faptul că pacientul este elev în clasa a IX-a, de comun acord cu Inspectoratul Școlar Judeţean Timiş și directorul şcolii, s-a luat decizia de sistare a cursurilor pentru elevii clasei, până la noi dispoziţii. Toți elevii clasei respective se află izolați la domiciliu sub monitorizarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș. În cursul zilei de mâine vor fi recoltate probe în vederea testării infecției cu noul coronavirus COVID-19, de la contacții apropiați”, a transmis DSP Timiș.

6 COMENTARII

  1. Ce nu știe nici DSPul, nici Inspectoratul Scolar, nici Prefectura e că la 90% din școli, NU este apa calda la spălătorul din Grupurile.Sanitare, decât apa rece BOCNĂ, motiv ptr care doar 1 din 3 copii se spala pe mâini. La clasele mici, e chiar și mai redus raportul, r. . Cumva de înțeles ptr orice părinte care știe cum fug picii de apa rece; ca pisoii…:)
    Însă nu ei sunt de vina, ci noi cei maturi și incapabili managerial sa le asigurăm un comfort elementar in timpurile.de.azi, mai.cu seama în Capitală Banatului, ce se.mai vrea și Europeană.
    Copii sunt.ultimii de vina. Culmea e că toate școlile sunt oricum racordate la agent termic centralizat, Calor. Uimitor este cum toate.conducerile.de.scoli, nu iau măsuri, deși știu de acest neajuns cu consecinte catastrofale in perioade cu pericol epidemic.

    • Primaria stie ca nu este apa calda ? Scolile sunt in grija si finantarea primariei. Intrebati primaria si scolile de ce nu-si fac datoria nici acum cand pericolul de moarte numit coronavirus este in oras !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.