Haos în vama Cenad – mai multe persoane, inclusiv copii, așteaptă de...

Haos în vama Cenad – mai multe persoane, inclusiv copii, așteaptă de mai multe ore să fie duse în carantină UPDATE Reacția DSP Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Haos în vama Cenad unde mai multe persoane așteaptă de patru ore să fie duse în carantină după ce au venit din Italia, dar DSP Timiș și Poliția pasează responsabilitatea de la unii la alții. PRESSALERT.ro a discutat telefonic cu o româncă aflată în această situație limită

. ”Am ajuns în vama Cenad. în jurul orei 19,45, împreună cu logodnicul meu. Venim din Firenze. Când au aflat că venim din Italia primul lucru care ni l-au spus a fost că fie ne întoarcem în Italia, fie intrăm în carantină. Un vameș ne-a spus că o ne pună în carantină într-un un spital, dar, probabil, nici el nu știa. O asistentă de la DSP ne-a luat luat temperatură, am completat formularele că suntem de acord să intrăm în carantină . A venit un echipaj de Poliție din Cenad, în jurul orei 22,40, și ne-au spus că au venit să ne ia și ne-au întrebat unde să ne ducă.


DSP nu le-a dat nicio locație. E haos ceva greu de descris. Au plecat polițiștii de la Cenad. A sunat asistenta de la DSP și a venit poliția de la Timișaora. Așteptau și acești polițiști locația unde să fim duși. Nimic. Absolut nimic. este bătaie de joc. Stăm de patru ore într-o cameră și așteptăm. Nu cred că există nicio locație că nu se poate să ne țină aici și nimeni să nu știe unde să ne ducă”, a povestit femeia.

În această situație este și o familie cu doi copii de 9 și 14 ani, iar, apropae de miezul nopții, în vama Cenad au ajuns alte familii cu copii mici care se întorc din Italia. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu au mâncare și stau și așteaptă fără a știi când vor fi duți în carantină.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiș nu a putut fi contactat pentru a comenta situația.

UPDATE La aproximativ 40 de minute după publicarea articolului, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș, ne-a contactat telefonic și a negat realitatea, susținând ”nu există așa ceva. Nu este adevărat ce îmi spuneți. Au fost persoane care au fost duse în carantină deja și care nu au venit la 19,40, ci mai târziu. Verific și revin”. În același timp, am primit mesaj de la cei din vama Cenad că ”acum au venit să ne ducă. Plecăm imediat”. A revenit și purtătoarea de cuvânt de la DSP Timiș, anunțându-ne ”au plecat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.