Măsuri speciale luate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului,...

Măsuri speciale luate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, după decretarea stării de urgență

0
DISTRIBUIȚI

dgaspc timis

În urma instituirii stării de urgență pe teritoriul României, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a pus în aplicare unele măsuri stabilite în decretul prezidențial.

La DGASPC, care stabilește dreptul la asistență socială sub formă de beneficii sociale, cererile pentru acordarea acestora și a prestațiilor sociale pot fi depuse inclusiv pe cale electronică. Persoanele cu dizabilități beneficiază de următoarele beneficii sociale: bilete de călătorie pentru transportul interurban, legitimații gratuite pentru transportul urban de suprafață, card european de dizabilitate, vouchere pentru dispozitive asistive, cereri pentru opțiunile-acord privind angajarea asistentului personal sau pentru obținerea indemnizației lunare, cereri pentru scutirea de la plata tarifului de utilizare a rețelelor de drumuri naționale (rovinieta) și cereri pentru a beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat.


Cererile pot fi transmise pe adresele de e-mail dgaspctm@dgaspctm.to și dgaspctm@gmail.com iar formularele necesare pentru depunerea acestor cereri pot fi descărcate de pe pagina web a instituției.

Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap și atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecția copilului, precum și certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență.

Informații suplimentare se pot obține doar telefonic, la numerele de telefon 0256 490 281 sau 0256 494 030 pentru sediul principal din Piața Regina Maria, la numărul 0256 490 925 pentru sediul de pe strada Franz Liszt, unde se află serviciile destinate persoanelor cu dizabilități, sau la adresele de e-mail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.