Ministrul Vela anunță izolarea la domiciliu obligatorie pentru toți românii. În ce...

Ministrul Vela anunță izolarea la domiciliu obligatorie pentru toți românii. În ce condiții se va putea circula

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat în această seară noi măsuri de restricționare a libertății de mișcare în încercarea de a opri epidemia de coronavirus. Acesta a anunțat că se interzice deplasarea în afara locuinței cu excepția deplasărilor la serviciu și retur, la cumpărături de strictă necesitate, pentru consulturi medicale de urgență, în scopul donării de sânge sau voluntariat.

Deplasarea persoanelor peste 65 ani este permisă doar între orele 11.00 – 13.00 cu anumite excepții. Decizia intră în vigoare de mâine, de la ora 12.00.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, care sunt restricțiile impuse prin Ordonanța Militară nr. 3, care vizează interzicerea părăsirii locuințelor. Se va putea ieși doar în anumite condiții, iar vârstnicii au voie să plece de acasă doar între orele 11 – 13.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, declarat, marți seara, că „de comportamentul nostru, al tuturor, va face diferența pentru ce va urma”, în contextul crizei medicale reprezentate de coronavirus.

„Ieșirea cu bine din această criză va depinde de noi toți. (…) Sunt încă foarte mulți români care încă nu conștientizează pericolul la care se expun și îi expun și pe ceilalți. Am emis Ordonanța Militară nr.


3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuințelor cu excepții: interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității, deplasarea pentru achiziționarea de bunuri necesare traiului”, a spus Marcel Vela.

Un capitol important este cel destinat persoanelor cu vârste peste 65 de ani. Aceștia vor avea voie să iasă din case doar între orele 11 – 13, dar și aici sunt prevăzute excepții.

„Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11 și 13 strict pentru cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fizică individuală, nevoile animalelor de companie. Circulația persoanelor peste 65 ani e permisă și în afara intervalului 11-13 dacă se face în interes profesional sau în interes agricol (profesori, doctori etc)”, a mai spus Vela.

Angajații vor prezenta la control adeverința de serviciu semnată de angajator, ministrul Marcel vela spunând că a cerut ca aceasta să fie acceptată fără ștampilă.

„Liber profesioniștii, PFA prezintă declarație pe proprie răspundere. Declarațiile trebuie să cuprindă, numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului, tabelei”, a mai spus ministrul de Interne.

Măsura se aplică de miercuri, 25 martie, ora 12.00.

Ministrul de Interne a mai anunţat că militarii vor sprijni poliţiştii şi jandarmii potrivit Ordonanţei Militare nr. 3. Astfel, militarii MApN pot păzi unele obiective care, în prezent, sunt protejate de jandarmi și vor fi prezenţi şi la punctele de trecere a frontierei.

Marcel Vela anunţă că, în ordonanţa militară nr. 3, militarii asigură paza şi protecţia populaţiei, la solicitarea Ministerului de Interne.

MApn Asigură, la solicitarea MAI, preluarea în paza:

a) preluarea în pază a unor obietice a căror proctecţie este asigurată în prezent de Jandarmeria română;
b) personal şi mijloace logistice pentru sprijinirea activităţilor de ordine publică;
c) Personal şi mijloace pentru Sprijinirea Poliţiei de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.