Robu le cere românilor care vin dinspre Ungaria să nu se oprească...

Robu le cere românilor care vin dinspre Ungaria să nu se oprească sau să se cazeze în Timișoara. Primarul anunță că Poliția Locală va monitoriza mașinile care intră în oraș

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a postat un mesaj pe Facebook, în această seară, prin care anunță că a mobilizat ”la maxim” poliția locală cu scopul de a monitoriza toate mașinile care intră în oraș. Asta în condițiile în care, în intervalul 17 martie, ora 21.00 – 18 martie, ora 05.00, ora Ungariei, autoritățile maghiare vor permite cetățenilor români tranzitarea teritoriului Ungariei dinspre Austria.

”Ei bine, se știe că în această noapte, mâine și probabil și zilele următoare vor intra în România un număr mare de concetățeni veniți din diverse țări, practic toate afectate de pandemie! Fac apel la autoritățile competente să țină lucrurile sub control, pentru că de această ținere sub control depinde dacă noi vom trece ușor sau greu prin această criză! Fac apel la concetățenii care revin în țară, indiferent din ce județ sunt, de ce etnie au, din ce țară vin etc., să respecte cu strictețe regulile crizei, să fie sinceri cu autoritățile și, dacă nu sunt reținuți în carantină sau izolare, să plece rapid spre casele lor, fără a se opri, nici în Timișoara, unde Poliția Locală este mobilizată de mine la maxim să monitorizeze toate mașinile care intră în oraș, prin patrulare, razii și, deopotrivă, folosind sutele de camere video cu care orașul nostru este împânzit -230 sunt doar în intersecții!-, nici în alte localități.


Este o datorie elementară, pentru nerespectarea căreia sunt convins că se va ajunge la pușcărie, așa cum de fapt e corect să se întâmple, să purtăm cu toții de grijă semenilor noștri, să nu facem nimic ce i-ar putea expune la îmbolnăvire”, a scris Nicolae Robu, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, primarul Timișoarei a ținut să le transmită românilor care vor intra în această noapte în țară să nu se cazeze prin hoteluri din oraș sau din alte localități de pe traseu, ci să meargă spre localitățile lor, iar apoi să anunțe autoritățile.

Așadar, stimați compatrioți, fraților, repet, indiferent din ce județ sunteți, de ce etnie aveți, din ce țară veniți, etc., fraților, pe repede înainte spre casele dv., fără cazări prin hotelurile din Timișoara sau din alte localități de pe traseu! Și, o dată ajunși în localitățile de baștină -este valabil și pentru timișoreni și în genere pentru timișeni-, să anunțați autoritățile pentru a intra în programul potrivit, în funcție de situația concretă a fiecăruia dintre dv în parte, astfel încât să nu-i îmbolnăviți pe cei dragi, la care, sunt convins, că abia așteptați să ajungeți.Fac apel la dv, stimați timișoreni trăitori aici, acasă, în dragul nostru oraș, să fiți precauți, să fiți vigilenți, să semnalați orice situații ce vi se par demne de semnalat în context. O atenție și o vigilență aparte trebuie să aibă proprietarii / administratorii de hoteluri, pensiuni, restaurante etc. Nu primiți pe oricine, doar pentru a face ceva încasări, căci procedând așa, riscați să pierdeți infinit mai mult decât acele încasări și să vă și îmbolnăviți, respectiv să-i îmbolnăviți pe cei apropiați”, a mai precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.