Ripensia o aşteaptă pe Dunărea lui Zaluschi în condiţii „spartane”: teren prost...

Ripensia o aşteaptă pe Dunărea lui Zaluschi în condiţii „spartane”: teren prost şi spectatori în picioare

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara are sâmbătă un meci important, cu o vecină din zona joasă a clasamentului, Dunărea Călăraşi. O mare problemă pentru cele două combatante ar putea fi terenul de joc, căci cu nici măcar 24 de ore înainte se va disputa un alt meci pe „Electrica” iar gazonul se prezintă foarte rău.

Formaţia lui Cristian Pustai are un avans de trei puncte în clasament, după un start dezamăgitor de sezon. „Adversarul nostru, Dunărea Călăraşi e o echipă retrogradată din prima ligă, care la începutul campionatului avea pretenţii de promovare, care şi-a păstrat mulţi jucători, au cel puţin şase jucători cu perioade de joc în elită. Jucători experimentaţi, foarte mulţi străini în lot, au un iordanian, un elveţian, e o echipă care datorită părţii financiare poate să-şi aducă jucători cu care să încropească un lot şi să se bată la promovare. Au şi un antrenor cu experienţă, nu are nevoie de prezentare, vor veni clar la victorie, deoarece ne despart doar trei puncte. Sigur ne dorim mai mult victoria… am avea un parcurs mai uşor pentru finalul de campionat”, a declarat Iulian Muntean, „secundul” lui Alexandru Pelici.

Tehnicianul Ripensiei nu va putea miza pe Adi Popa, încă în covalescenţă după ruptura musculară suferită în perioada de iarnă, în rest, lotul roş-galbenilor e valid.

„Dunărea e o echipă cu mulţi jucători de calitate, de Liga I, noi trebuie să arătăm pe teren că ne dorim mai mult victoria.


Sunt sigur că vom munci unul pentru celălalt şi nu se pune problema, eu cred că o să câştigăm”, a spus şi Tudor Călin, primul marcator oficial al timişorenilor în 2020.

Duelul va fi interesant şi prin prisma revenirii pe Bega a mijlocaşului Adrian Zaluschi, un transfer important al Dunării făcut chiar din curtea lui „Ripi”. Mai mult decât fostul „decar” însă, gazdele sunt îngrijorate de starea gazonului. „Îl cunoaştem foarte bine pe Zaluschi, nu cred că se impun măsuri speciale, băieţii îl cunosc. Va avea poate o ambiţie în plus împotriva noastră, dar şi noi avem, cei care am rămas aici, el a plecat. Nu ştiu dacă terenul îl ajută să-şi pună în valoarea calităţile individuale. De teren putem vorbi, vineri vor juca cei de la ACS – prima etapă de Liga a III-a, şi noi vom juca a doua zi la 11 pe el. Dacă vedeţi cât e de moale şi cum musteşte apa pe el, va fi o problemă”, a subliniat Muntean.

Roş-galbenii au câştigat cu 3-0 în faţa lui Metaloglobus pe un gazon prost la Pădurea Verde, dar vremea nu a ţinut cu bănăţenii în ultimele zile iar, mai mult, mâine începe campionatul şi pentru ACS Poli, care evoluează tot la Pădurea Verde. Concitadina va juca acasă cu Becicherecu Mic iar terenul ar putea deveni aproape impracticabil după meciul programat vineri la 15.00.

Problema gazonului ar putea persista cel puţin până la finele lunii, după care cele două formaţii vor evolua în săptămâni diferite pe „Electrica”. „Băieţii se simt aici ca şi acasă. Ne plângem doar că poate spectacolul va lipsi, va fi un meci de luptă… Peste două etape avem două meciuri acasă, dacă se va juca alternativ, …s-ar putea să se reglementeze”, a precizat Muntean referitor la alternativa „Dan Păltinişanu”. Pe baza STPT-ului mai evoluează şi echipa proprie, Electrica Timişoara, care va începe la mijlocul lunii returul în „Judeţ”.

Public în picioare

Un alt minus pe „Electrica” sâmbătă va fi confortul publicului. Asta deoarece lucrările la tibuna acoperită sunt în toi. S-au scos băncuţele şi scaunele vechi, multe dintre ele rupte, şi s-au desprins bucăţile vechi de ciment. Cel puţin la acest meci, spectatorii vor sta în picioare, la fel ca la tribuna a doua. Lucrările sunt făcute de proprietar, STPT, care a comandat scaune noi pentru arenă. „Nu ştim cât se va sta apoi până se montează scaunele. Urmează să tencuiască, partea ce s-a spart, ce s-a demolat, să se dea cu mastic să nu curgă apa în interior…”, a mai spus Iulian Muntean.

Partida Ripensia – Dunărea Călăraşi se dispută sâmbătă, de la ora 11, în runda a 24-a a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.