FRF a decis anularea tuturor competiţiilor de copii şi juniori cu o...

FRF a decis anularea tuturor competiţiilor de copii şi juniori cu o singură excepţie

0
DISTRIBUIȚI

FRF a anunţat astăzi anularea tuturor competiţiilor destinate copiilor şi juniorilor în contextul pandemiei de coronavirus. Singurul campionat care deocamdată ar putea fi reluat e Liga Elitelor U19, deoarece campioana pe ţară urmează să participe în întrecerea continentală organizată de UEFA.

Federaţia s-a consultat cu membrii afiliaţi şi a anulat competiţiile destinate juniorilor. Printre formaţiile din Timişoara afectate de decizie se numără ASU Politehnica, lider la Elită U17 în seria vestică. LPS Banatul ocupa doar locul 11 în această competiţe.


La Liga Elitelor U19, competiţie care deocamdată nu a fost închisă, echipele timişorene ASU Poli şi Banatul se află însă pe ultimele poziţii în seria lor, în timp ce lider e UTA. Tot la Elită, la U16 UTA s-a impus în faţa Politehnicii în seria III, în timp ce la U15 LPS Banatul şi Juventus Colterm erau lidere în seriile lor.

Nu mai puţin de 31 de campionate naţionale, de la U7 la U19 sunt întrerupte astfel în urma anunţului, inclusiv competiţiile destinate fotbalului feminin şi futsalului, dar şi campionatele de tip grassroots, destinate elevilor sau copiilor din mediul rural.

„Urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă serie de întâlniri, inclusiv cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal, când e de așteptat să existe mai multe informații de la nivelul autorităților în ceea ce privește posibilitatea reluării evenimentelor sportive”, se mai arată în comunicatul FRF.

Deocamdată nu a fost luată o decizie definitivă în privinţa campionatelor Ligii 2 şi Ligii 3, în zilele următoare vor avea loc noi consultări online cu reprezentanţii cluburilor, nefiind exclus ca eşalonul terţ să încheie de asemenea prematur socotelile cu ediţia 2019-20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.