Hoț băut și fără permis de conducere, prins la volan la două...

Hoț băut și fără permis de conducere, prins la volan la două ore după ce a comis un jaf

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii Secției 4 Poliție Timișoara au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Cetății din municipiu, sub influența băuturilor alcoolice. După verificări, oamenii legii au constatat atât că șoferul nu poseda permis de conducere, dar și că acesta, alături de pasagerul din mașină, tocmai jefuiseră două autovehicule. Pe lângă dosarele penale, cei doi s-au ales și cu câte o amendă consistentă pentru că nu au respectat restricțiile de circulație.

„La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 3.00, polițiștii au oprit pentru control, pe bulevardul Cetății, un autoturism, condus de un bărbat, de 30 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză, a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.


De asemenea, polițiștii au procedat la efectuarea controlului autoturismului, moment în care, au fost găsite următoarele bunuri: o trusă de scule, un casetofon auto, un acumulator auto, 20 de litri de motorină și patru litri de ulei de auto. Extinzând cercetările, polițiștii au constatat că bunurile enumerate mai sus, au fost sustrase, în jurul orei 1.00, dintr-un autocamion si dintr-un autoturism ce erau parcate în curtea unui imobil de pe strada Dunărea din Timișoara”, a transmis IPJ Timiș.

Atât bărbatul de 30 de ani, cât și un alt tânăr de 25 de ani cu care acesta era în autoturism la momentul opririi în trafic, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Conducătorul autoturismului s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și fără a deține permis de conducere. De asemenea, ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu suma de 20.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației conform Ordonanței Militare nr. 3/2020, au mai transmis polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.