ACS Poli a beneficiat din plin de starea de urgenţă. Decizie favorabilă...

ACS Poli a beneficiat din plin de starea de urgenţă. Decizie favorabilă şi în instanţă

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Poli Timişoara / Facebook

Pandemia şi instalarea stării de urgenţă au salvat-o aparent pe ACS Poli. Clubul timişorean a beneficiat mai întâi de îngheţarea competiţiei Ligii 3 şi îşi păstrează astfel locul la acest nivel. Mai apoi, fosta prim divizionară în urmă cu doar doi ani a scăpat săptămâna aceasta de un nou termen în dosarul insolvenţei.

Clubul timişorean se afla pe poziţie retrogradabilă în Liga 3, locul 14 din 16 formaţii ale seriei a IV-a, în momentul întreruperii competiţiilor din cauza pandemiei de SARS-CoV-2 iar FRF a decis la începutul lunii ca nicio formaţie să nu mai pice.


O decizie similară fiind luată mai târziu şi pentru Liga 2, acolo unde se află Ripensia şi ASU Poli.

Dacă din punct de vedere sportiv situaţia a fost rezolvată, atlfel echipa lui Silviu Bălace fiind întărită în iarnă şi începuse noul an cu o victorie în faţa Becicherecului, mai rămân totuşi problemele din afara gazonului. ACS Poli s-a zbătut să supravieţuiască financiar încă imediat după retrogradarea din Liga I. La finalul verii lui 2018 clubul a intrat în insolvenţă iar datoriile au tot crescut. Totuşi, la Tribunalul Timiş termenele în dosarul 3739/30/2018 s-au tot succedat fără decizii majore. Ultimul termen de judecare stabilit a fost joi, 14 mai a.c., dar soluţia pe scurt a fost de suspendare în baza Decretului nr. 195/2020 şi Decretului nr. 240/2020. Asta deoarece dosarul lui ACS Poli nu a fost o prioritate în perioada stării de urgenţă. Deocamdată nu apare un nou termen în acest caz. Clubul se poate gândi astfel la începerea următorului sezon, tot în C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.