Dosare penale pentru fals pe numele unor timișeni care au mințit în...

Dosare penale pentru fals pe numele unor timișeni care au mințit în declarațiile pe proprie răspundere

0
DISTRIBUIȚI

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timiș a anunțat deschiderea a două dosare penale în două cazuri de fals în declarații.

În primul caz, la un control de rutină polițiștii au descoperit că doi bărbați au scris minciuni în declarația pe proprie răspundere necesară pentru deplasare pe durata stării de urgență. „În fapt se reține că în data de 16.04.2020, cu ocazia controlului efectuat de organe de poliție în Timișoara, b-dul Republicii, asupra unui autovehicul marca mercedes, au fost identificați un număr de patru ocupanți, bărbați.


În contextul măsurilor de deplasare în perioada stării de urgență, doi dintre aceștia au prezentat adeverințe eliberate de o societate angajatoare, neștampilate, ce atestau deplasarea angajaților de la locuință la locul de muncă. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi bărbați nu figurau angajați în cadrul societății indicate în adeverințele prezentate”, a transmis Parchetul.

În al doilea caz, „în fapt se reține că în data de 15.03.2020, un bărbat a fost escortat de către organele de poliție de la punctul de trecere a frontierei Cenad și depus la penitenciarul Timișoara, iar cu această ocazie a declarat în mod nereal în fața funcționarilor publici, că a venit din austria, ascunzând faptul că acesta a călătorit din germania (zonă galbenă privind covid 19)”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Timiș.

Autoritățile fac precizarea că activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.