Klaus Iohannis: Slujbele vor fi reluate în curtea bisericilor, dar competițiile sportive...

Klaus Iohannis: Slujbele vor fi reluate în curtea bisericilor, dar competițiile sportive nu vor începe

0
DISTRIBUIȚI

Slujbele vor fi reluate, după 15 mai, însă doar în curtea bisericilor, unde credincioșii vor purta mască de protecție și vor păstra distanța de 1,5 metri, a anunțat, marți, președintele Klaus Iohannis. În privința competițiilor sportive, președintele a spus că nu se reiau în această etapă.

Klaus Iohannis a spus că serviciile religioase cu credincioși vor fi reluate în condiții speciale, în prima fază în curtea bisericilor, în exterior.

„Credincioșii vor purta obligatoriu mască și vor păstra distanța de 1,5 metri.


În a doua și a treia etapă aceste condiții vor fi rediscutate, dar noi considerăm că e important să facem un prim pas”, a spus Iohannis.

În privința sportivilor, președintele a spus că există două situații: profesioniștii și amatorii.

Astfel, cantonamentele profesioniștilor pot fi reluate în condiții speciale de igienă și verificări medicale, însă competițiile sportive în această primă etapă nu vor începe.

În privința sportivilor amatori, este posibil să își reia activitatea doar acolo unde se face sport individual, inclusiv dacă se folosește o bază sportivă, dar numai în aer liber.

„Pentru amatori este posibil să își reia activitatea doar la sportul individual și doar în aer liber. Iar dacă se folosește o bază sportivă, accesul în vestiar, acolo unde se schimbă echipamentul, nu este permis”, a mai spus Klaus Iohannis.

Acesta s-a adresat, în final, parlamentarilor, să dea dovadă de responsabilitate și să voteze legea privind starea de alertă.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.