Mai mulți câini au murit, în Timiș, după ce au mâncat hrană...

Mai mulți câini au murit, în Timiș, după ce au mâncat hrană otrăvită pusă intenționat de o mână criminală

1
DISTRIBUIȚI

O asociație care se ocupă de îngrijirea și găsirea de familii pentru câinii fără stăpân a semnalat un caz teribil în zona localității timișene Periam.

„Noi am fost Laica, Vulpe, Gaplin și foarte mulți care nici măcar nu am avut un nume. Unii mai blănoși decât alții. Unii mai colorați, alții mai pătați. Dar toți iubitori, prietenoși și dornici de afecțiune. Am trăit în zona Periam Port, unde am fost abandonați de stăpânii noștri. Dormeam unde găseam un loc ferit de ger iarna și primeam mâncare din când în când de la turiști și localnici, până când mancarea a fost «îmbunătățită» cu otravă! Da, otravă! Am mâncat-o… căci ne era foame!”, a postat asociația Rin Tin Tin pe Facebook.

Cel puțin 10 câini au murit după ce au consumat mâncarea otrăvită.


„Otrăvirea este unul dintre cele mai mari coșmaruri, o moarte cruntă, dureroasă și oribilă! Din cei 13 – 14 căței au mai rămas trei în viață! Facem un apel public, către toți locuitorii din zonă și nu numai! Încercăm să găsim martori, deoarece folosirea de substanțe toxice și letale este caz penal! De asemenea, dorim să atragem atenția proprietarilor de animale să acorde o atenție sportită în acea zonă”, au mai transmis reprezentanții asociației.

Mâncarea otrăvită a ajuns la Direcția Sanitar Veterinară pentru analize. „În prima fază se suspectează o intoxicație cu etilenglicol. Luni probabil vom ști exact dacă este vorba despre această substanță. Vom face teste și pentru Furadan. După ce aflăm rezultatul testelor vom demara o anchetă”, a explicat Flavius Nicoară, directorul DSVSA Timiș, citat de stiridetimisoara.ro. De asemenea, IPJ Timiș s-a autosesizat în acest caz și face cercetări. Infracțiunea de uciderea animalelor cu intenție, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Sursa foto: Facebook / RIN TIN TIN – Asociatia Pentru Protectia Animalelor Sannicolau Mare

1 COMENTARIU

  1. sa bata la usa alora care iau milioane de euro sa adune cainii de pe strazi si nu o fac. nu degeaba au fost otraviti, lasati povestea aia cu „prietenoși și dornici de afecțiune”. astea sunt povesti de cretini de aceeasi culoare care vor imigranti. astia se aduna in haita si ataca. asteptam iar sa moara cineva pana se „face ceva”? nu este placut sa fii nevoit sa otravesti animale, dar este oras pentru oameni, nu pentru caini, si cineva nu isi face treaba, fapt ce trebuia pedepsit de mult timp si in mod repetat. se pare ca incet-incet trebuie sa trecem si la otravit oameni care nu-si fac treaba, cainii n-au nicio vina. poate vin unii care chiar VOR sa faca treaba aia de milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.