Melodia „Mireasma Nopții“, a grupului Post Scriptum, care inițial a apărut pe albumul din 1982 al legendarei formații are parte de o interpretare nouă, realizată de Horea Crișovan (chitară și voce), Flavia Diana Hojda (voce), Pavel Ulici (voce), Florin Cvașa (tobe), Dănuț Blaga (bass) și Doru Apreotesei (keyboards, compozitor). Noua interpretare a acestei melodii este inclusă în cadrul proiectului „Rockul Carantinei“, inițiat de către Iulian Vrabete, Doru „Rocker” Ionescu și Gabi Pipai Andrieș, ce constă în reluarea unor piese vechi ale unor trupe românești într-o interpretare „de-acasă”, de pe diverse meridiane.
„Istoria piesei este destul de lungă. Aveam vreo 14-15 ani când am compus ceea ce eu numisem o «suită» pentru pian, de fapt un colaj alcătuit din teme proprii de atunci. Lucrarea avea vreo 30 de minute. În perspectivă, preconizam să fie făcută cu orchestră simfonică… Nu am ajuns acolo. În schimb, mai multe din temele din «suită» au stat la baza unor piese viitoare. Printre ele și Mireasma Nopții care atunci era o temă instrumentală cu tempo mișcat, suna destul de ethno și… modern chiar și mulți ani mai târziu… După ce am început să cânt cu Pro Musica, am adus piesa în trupă și a devenit baladă. Ilie Stepan a făcut o a doua parte în ritm de bolero și am debutat cu acea variantă la Cenaclul Flacăra. Dar după aceea, la scurt timp, piesă a (re)intrat în «sertar» Am scos-o din nou la lumină în contextul discului Post Scriptum. Atunci am făcut varianta finală a baladei , adăugând și un refren / bridge etc. fără că să mai folosesc partea lui Ilie“, ne-a declarat Doru Apreotesei despre „nașterea“ acestei piese.
Editarea video a noii variante a melodiei a fost realizată de Ovidiu Novac, iar textul compoziției aparține lui Marian Odangiu.
„Sincer vorbind, textul este un text popular anonim la bază.
L-am prelucrat un pic cu Marian și apoi l-a semnat doar el deoarece nu știam și nu știm nici azi cine a fost cel care a scris textul inițial. Dar Marian și cu mine am colaborat la multe alte piese. Nu numai Post Scriptum ci și Sfinx și altele. El a fost atunci persoana la care apelam în primul rând când aveam nevoie de texte. Ne știm din copilărie“, spune Doru Apreotesei despre această colaborare.

În luna noiembrie a anului trecut formația Post Scriptum a susținut un concert de comeback la Filarmonica Banatul, care a fost inclus în cadrul Galei de Blues Jazz Kamo și care a reușit să stârnească un interes major în rândul melomanilor. Primul concert desfășurat după aproape patru decenii de pauză al formaţiei care a scris o filă de istorie aparte în rock-ul românesc a avut parte de un succes deosebit în rândul publicului prezent.
„Știu că lui Horea Crișovan i-a plăcut piesa și discul Post Scriptum din copilărie și a avut în gând să facă o nouă variantă de mult timp. Prina dată când am discutat concret despre asta a fost acum mai bine de doi ani, când am avut concertul Pro Musica 45. Acum vreo două săptămâni am reluat ideea și iată, nouă varianta a apărut. Colaborarea a mers foarte bine deși am lucrat de la distanțe mai mari sau mai mici. Mulțumesc Horea! Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect!“, a mai adăugat Doru Apreotesei despre varianta 2020 a piesei „Mireasma Nopții“.