Purtarea măștii, obligatorie pentru elevi și profesori în timpul pregătirii pentru examene

Purtarea măștii, obligatorie pentru elevi și profesori în timpul pregătirii pentru examene

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Educației și Cercetării a publicat, miercuri, ordinul cu măsurile care trebuie luate în școli în perioada în care elevii vor merge în unități pentru pregătirea examenelor naționale. Potrivit acestuia, cadrele didactice și elevii vor purta mască pe durata pregătirii în școli.

Ordinul comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății precizează că, la intrarea în școli, personalului și elevilor le va fi măsurată temperatura, iar în cazul în care se va constata că starea de sănătate este precară nu li se va permite accesul în unitatea de învățământ.

Potrivit acestuia, „participarea elevilor la activitățile de pregătire va fi decisă de părinții acestora după evaluarea încadrării în grupele de risc a elevilor sau membrilor familiilor acestora (persoane care suferă de afecțiuni cronice sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani)”.

De asemenea, elevii vor fi însoțiți de profesori de la intrarea în școală până în sala de clasă.


La intrarea în școală vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție. Potrivit ordinului, purtarea măștii este obligatorie pe toată durata activităților, iar la plecare elevii vor primi o mască nouă.

În sălile de clasă, activitățile se vor desfășura cu cel mult 10 elevi, situați la circa doi metri distanță unul de altul.

„În perioada 2-12 iunie, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și de două ore pentru elevii de gimnaziu. În situația unităților de învățământ care vor realiza activitățile de pregătire în două schimburi, între acestea va fi prevăzut un interval de două ore pentru dezinfectarea/igienizarea cu substanțe biocide și aerisirea sălilor pentru o perioadă de cel puțin o oră. În perioada desfășurării activităților de pregătire, pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic”, se mai arată în ordin.

Articolul 12 al ordinului prevede că profesorii „vor supraveghea respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică din elevi și măsurile igienico-sanitare de prevenire a infecției cu SARS CoV 2”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.