AJF Timiş a decis într-un târziu: baraj între Periam şi Şag pentru...

AJF Timiş a decis într-un târziu: baraj între Periam şi Şag pentru desemnarea campioanei în D. Ce s-a hotărât pentru restul competiţiilor judeţene

0
DISTRIBUIȚI
Avântul Periam ocupa locul 1 in D-Timiş

AJF Timiş a decis în sfârşit felul în care se va finaliza ediţia 2019-20 a ligilor pe care le păstoreşte in urma unui Comitet Executiv. Deşi în eşalonul judeţean de elită majoritatea cluburilor şi-ar fi dorit un play-off ca la Liga 2, doar primele două clasate mai au şansa de a se bate pentru un loc în Liga 3. Liderul Avântul Periam şi urmăritoarea Timişul Şag vor disputa un baraj tur-retur.

Hotărârile AJF au fost înfluenţate de situaţia epidemiologică care nu s-a îmbunătăţit excesiv cu trecerea timpului. Astfel, în ceea ce priveşte reprezentanta Timişului la barajul în trei de promovare în C s-a sărit peste varianta cea mai votată la consultarea cluburilor – în speţă play-off-ul pentru primele şase. Avântul Periam şi Timişul Şag se vor duela în perioada 17-26 iulie, într-o dublă tur-retur, cu respectarea măsurilor în vigoare. Cele două erau despărţite de două puncte în fruntea ierarhiei D-ului, cu avantaj pentru Periam – 40 puncte.


Teoretic CSU UVT era în cărţi pentru lupta la promovare, având 36 de puncte. Şi nici Carani sau Buziaş nu erau departe, ambele cu câte 33.

La barajul în trei, regândit de FRF, reprezentanta Timişului urmează să le întâlnească pe cele ale Hunedoarei şi Mehedinţiului, dar data exactă a acestui baraj de promovare în Liga 3 nu a fost anunţată.

Promovări peste promovări

Un lucru era clar în privinţa eşaloanelor judeţene, nimeni nu pică în acest an. Altfel, AJF-ul a venit cu noi hotărâri care prevăd îngheţarea tuturor campionatelor pentru ligile inferioare D-ului, dar şi promovările primelor clasate. Astfel, din „Judeţ” în eşalonul de elită judeţean promovează CS Comloşu Mare (seria I), Progresul Gătaia (sII) şi Avântul Topolovăţu Mare (sIII).

Apoi, din „Promoţie”, Campionatele Municipale Timişoara şi Lugoj în Liga a V-a vor urca câte două formaţii din fiecare serie.

O altă decizie vizează disputarea finalei Cupei României, faza judeţeană Timiş. Data stabilită pentru meciul dintre UVT Timişoara şi Pobeda Star Bisnov (Dudeştii Vechi) e 20 august. Dacă se păstrează tradiţia ultimilor ani meciul va fi pe „Dan Păltinişanu”, cu „respectarea normelor privind desfasurarea jocurilor de baraj pentru Liga a III-a, stabilite intre Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Sanatatii si Federatia Romana de Fotbal”.

Restart pe 15 august

AJF Timiş a decis ca pe 15 august să se de-a startul următoarei ediţii a Ligii a IV-a, respectiv pe 29 august să revină şi fotbalul din „Judeţ”, „Promoţie” şi campionatele municipale „in conditiile in care evolutia pandemiei de COVID-19 va permite acest lucru”. Termenul de inscriere a echipelor participante in Liga a IV-a si Liga a V-a e 5 august iar pentru Liga a VI-a e 20 august. Nu există concesii pentru echipele cu restanţe către AJF, acestea nu vor fi programate, se mai arată in comunicatul de azi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.