Alin Petrache, preşedintele FR Rugby, în „vizită de lucru” la Timişoara. Primarul...

Alin Petrache, preşedintele FR Rugby, în „vizită de lucru” la Timişoara. Primarul i-a promis şi lui că va face „tot ce poate pentru a pune la punct infrastructura sportivă”

0
DISTRIBUIȚI
Alin Petrache, alături de Vasile Ruşeţ

Alin Petrache a avut mai multe întâlniri în Timişoara. Şeful FR Rugby a vorbit atât cu primarul Nicolae Robu, cât şi cu preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, dar a fost şi la Inspectoratul Şcolar Timiş, adică partenerii doriţi şi de noua conducere a SCM pentru revitalizarea grupării de rugby locale. Inevitabil pe tapet e şi subiectul infrastructurii sportive iar federaliilor li s-a promis dinspre CD Loga că arenele vor înflori în oraşul de pe Bega.

„E o onoare şi un privilegiu să fiu alături de dumneavoastră, Timişoara e oraşul în care mi-am petrecut studenţia, momente frumoase ale carierei mele sportive. Poate unele dintre cele mai frumoase perioade ale vieţii mele ca şi student. Am făcut un tur, al partenerilor acestei echipe, care a reuşit să aducă zece trofee în opt ani, de şase ori campioană… Am stat de vorbă cu domnul primar, cu preşedintele CJ Timiş, am fost la Inspectoratul General. Cred că există toate premisele ca această echipă să redevină ce a fost Timişoara pentru dumneavoastră, pentru voi ca oraş şi iubitorii sportului din Timişoara. Sper ca impreună să ducă Timişoara din nou unde a fost, să redevină acea mare campioană şi echipa care a dat majoritatea jucătorilor către echipa naţională. Timişoare e un pol important al rugby-ului românesc. Vali (Calafeteanu) e un reprezentant de seamă al sportului pe care-l reprezentăm. Anesi e de asemenea antrenor la lot… Mai mult de o treime din jucătorii naţionalei fac parte din acest club”, a declarat Alin Petrache.

Petrache a fost însoţit de secretarul general al FRR, Florin Matei. Un alt scop al vizitei fiind pentru a arăta sprijin pentru actuala conducere a SCM-ului şi a rugby-ului timişorean. „S-au făcut câteva modificări la nivel de management. Am venit să cunoaştem noua conducere pe de o parte, să ne arătăm susţinerea pentru Vali Calafeteanu, pentru că face parte din obiectivele Federaţiei. Vali s-a ocupat şi de echipa sub 20 ani, Stelian Burcea e de asemenea la U18,… avem o listă intreagă de jucători ca să-i atragem spre rugby”, a precizat Matei.

„Continuitate, investiţiile în infrastructura sportivă (?) şi dezvoltarea rugby-ului şcolar”, ar fi printre motivele pentru care oraşul de pe Bega rămâne un pol important în acest sport. „Am stat de vorbă cu primarul Timişoarei, care ne-a asigurat că intenţionează să facă mai multe investiţii… Ca Timişoara să beneficieze de un teren normal, unde să se poată antrena şi juca, la care oamenii să vină cu plăcere în tribună şi să poată susţine această echipă reprezentativă a Timişoarei”, a adăugat acesta.

Un alt proiect FRR se îndreaptă spre creşterea copiilor şi juniorilor, mai ales că generaţia tânără e atrasă de alte activităţi. De asemenea se speră ca Timişoara să fie în continuare o furnizoare importantă de jucători la lotul naţional.


Prin simpla afiliere, Saracens TM e partener al federaţiei au mai susţinut aceştia.

„Sunt plăcut surprins de vizita domnului preşedintelui şi secretarului general. Nu poate decât să-mi ofere un boost mai mare… Avem susţinerea oamenilor importanţi din Timişoara. Acest lucru face ca treaba mea pentru care am venit aici să fie mult mai uşoară… Problemele cu care s-a confruntat echipa au afectat jucătorii, echipa. …cu continuitate, perseverenţă, Timişoara va fi acea putere pe care cu toţii o dorim”, a spus şi Valentin Calafeteanu, proaspăt antrenor al „sarazinilor”.

Altfel, jucătorii lui Timişoara Saracens (SCM) au revenit la treabă, chiar de ieri, sub comanda lui Vali Calafeteanu, respectând restricţiile impuse în această perioadă. Alin Petrache speră ca în curând să se reia şi pregătirea normală pentru echipele din ţară. Luna august a fost indicată ca posibilă pentru două etape de Cupă, urmate de meciuri de Superligă.

Despre reticenţa cu care e privită construcţia într-o perioadă scurtă de timp a unei noi arene la Timişoara, Petrache a spus că are inclusiv informaţii că noua arenă „Dan Păltinişanu” e un proiect cât se poate palpabil: „Din 2012, din clipa în care Timişoara a câştigat primul titlu. Discuţia de infrastructură sportivă să ştiţi că e la nivelul sportului românesc în general. Ce se intâmplă acum prin CNI, prin investiţiile făcute de primării, e un lucru foarte bun. Avem nevoie, fără această infrastructură degeaba vorbim de strategii, ale federaţiilor în general. E o balanţă în ce pune la dispoziţie federaţia şi comunităţile locale… Uitaţi ce se întâmplă la Cluj, au luat-o înaintea tuturor. Toate competiţiile importante merg spre Cluj. Am înţeles că stadionul Dan Păltinişanu a intrat în linie dreaptă şi cu celelalte discuţii, legate de infrastructură, cu siguranţă veţi avea veşti din partea lor curând”.

„E un proces foarte greoi. Noi nu putem să garantăm că Primăria Timişoara va construi sau nu acest stadion. Am stat cu domnul Robu faţă în faţă, ne-am uitat ochi în ochi, şi ne-a spus că va face tot ce poate pentru a pune la punct infrastructura sportivă”, a conchis Florin Matei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.