Autoritățile avertizează asupra unor știri false despre morți de COVID 19, publicate...

Autoritățile avertizează asupra unor știri false despre morți de COVID 19, publicate în limba română de pe platforme din Rusia

0
DISTRIBUIȚI

Grupul de Comunicare Strategică a avertizat, luni seara, populația cu privire la aparția unor știri false despre COVID-19 publicate în limba română de pe platforme găzduite în Federația Rusă.

Potrivit GCS, astfel de știri false sunt publicate de pe site-uri găzduite în Rusia și sunt propagate pe rețelele de socializare.

GCS dă ca exemplu un astfel de articol în care este vorba de un TIR plin cu cadavre care a fost depistat în Capitală.

„Este cazul site-ului antenanews.xyz, care obligă utilizatorul, pentru a putea citi conținutul materialelor, să distribuie materialele prin intermediul Facebook.


Între articolele promovate se numără cel cu următorul titlu, care este previzualizat pe platforma de socializare: «Un TIR plin cu cadavre a fost depistat azi dimineață în Capitală! 250 de persoane se presupune că toți sunt morți de COVID»”, au transmis reprezentanții GCS.

Potrivit acestora, articolul este ilustrat cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), în care este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.

GCS precizează că aceste informații sunt false și face apel ca acest tip de articole să nu fie distribuite pe paginile de socializare.

„Totodată, încurajăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, au mai transmis reprezentanții GCS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.