Cod portocaliu de inundații pe Jiu, cod galben pe mai multe râuri

Cod portocaliu de inundații pe Jiu, cod galben pe mai multe râuri

0
DISTRIBUIȚI

Hidrologii au emis o atenționare Cod portolcaliu de inundații, valabilă, duminică, până la ora 23.00, în județul Hunedoara, pe râul Jiu. În paralel, sunt în vigoare coduri galbene de inundații pe Bistrița, Trotuș, Mureș, Someșul Mic și Arieș.

„Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Jiu – bazin amonte S.H.


Iscroni, județul Hunedoara”, transmite Institutul Național de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic al râului Lazăr.

Tot duminică, până la ora 24.00, este valabilă o atenționare Cod galben, emisă pentru județele: Suceava, Neamț, Harghita Bacău, Covasna și Vrancea.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Suceava, Neamț, Harghita Bacău, Covasna și Vrancea”, menționează sursa citată.

Până la ora 22.00, este valabil un Cod galebn de inundații, emis pentru afluenții mici ai Mureșului aferenți sectorului aval S.H. Ocna Mureș – amonte confluență cu râul Orăștie, în județele Alba și Hunedoara.

De asemenea, un Cod galben a fost emis de hidrologi pentru Someșul Mic – bazin superior aferent amonte ac. Fântânele și afluenții aferenți sectorului aval. Ac. Fântânele – amonte S.H. Cluj-Napoca, Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Cluj), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor, Alba și Cluj). Atenționarea aceasta expiră la ora 24.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.