Primul pasaj pe care primarul Timișoarei și l-a propus să îl realizeze...

Primul pasaj pe care primarul Timișoarei și l-a propus să îl realizeze încă din 2012 a fost scos la licitație. Robu: Am dat orașului patru pasaje. Pe unii nu îi duce mintea

1
DISTRIBUIȚI

A fost demarată licitația pentru atribuirea unui constructor care să realizeze pasajul Solventul din Timișoara. Este primul pasaj pe care primarul Nicolae Robu și l-a propus să îl realizeze, încă de acum 8 ani, însă nu s-a putut pentru că „lucrurile nu sunt în practică așa simple cum li se pare unora”.

Ofertele pentru licitația demarată pot fi depuse până în 3 august, ora 15, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu: „Da, au trecut mulți ani, ar fi fost primul pasaj pe care eu mi-am propus, în 2012, să îl realizez, dar nu s-a putut că lucrurile nu sunt în practică așa simple cum li se pare unora care nu sunt în stare decât de vorbe”.

Lucrările la pasajul Solventul sunt estimate la 115 milioane de lei, cu TVA, și sunt programate să fie gata în doi ani de la demarare.  Pasajul va cuprinde linii de tramvai, vor fi modernizate rețelele edilitare stradale, subterane și supraterane, se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete și zone verzi.

Pasajul va asigura legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării. Lucrarea este necesară pentru că, în prezent, legătura între cartierul Ronaț, respectiv Blașcovici cu cartierul Iosefin se face doar pe sub pasajul Jiul.

„În momentul în care va fi gata lucrarea nu vor mai veni o multime de mașini până în zona centrală, ci legătura S-N N-S se va face pe acel inel 4 care va fi închis acolo la pasajul Solventul și
podul Solventul pe care îl vom face în zonă.


(…)

Mă întreb cât de proști trebuie să fie unii, dar, mă rog, sunt atât de proști că nici măcar nu ascund asta, au o adevarată plăcere să își etaleze prostia. Cum poți să spui că, de fapt, nu ai construit un pasaj, ci l-ai lărgit? Ce minte trebuie să ai? Ca să lărgești un pasaj, cum procedezi? Îl desființezi, îl demolezi pe cel existent și construiești altul mai larg. (…) Am dat orașului 4 pasaje. Pe unii nu îi duce mintea să aprecieze…”, a spus primarul.

În continuarea ideii sale, în context, Nicolae Robu a reluat, realizările administrației pe care o conduce, criticându-i, totodată, pe jurnaliștii care, în opinia sa, sunt „tonomate”.

„Nu este un merit al cuiva că aduce gratuit, pe bani privați,
un pasaj orașului pe care îl administrează? (…) 100% pasajul Iulius este realizat pe bani privati. Este unul dintre lucrurile cu care eu mă mândresc. (…) Recent am inaugurat linia de tramvai pe Calea Șagului. (…) Păi nu este un merit al nostru că am putut să ne facem înțeleși de către investitori?

(…) Așadar, avem 4 pasaje. Nu s-au făcut după vechi proiecte, altă bazaconie, tot de minți care nu sunt în stare să își facă o documentare… dar se pretind ziariști. Ce ziariști? (…) Există o șleahtă care nu au nimic în comun cu jurnalismul adevărat. Tonomate, acum știu, s-au băgat fise multe, știu cine le-a băgat, știu și valori, știu unde, că nu suntem chiar veniți din cosmos să nu avem în teren, aici, diverse posibilități de a ne informa. Nicio problemă, mergeți înainte! Nu veți face față cu toate mizeriile pe care le aruncați zi de zi, pe baza fiselor primite. Nu veți face față realizărilor pe care le vede oricine cu ochiul liber. (…) Am tot respectul pentru oricine, dacă este cinstit, corect, harnic, la locul lui”, a detaliat primarul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.