PSD caută contracandidat pentru Nicolae Robu, în afara partidului. Simonis: Un membru...

PSD caută contracandidat pentru Nicolae Robu, în afara partidului. Simonis: Un membru PSD extrem de cunoscut ar putea să nu câștige alegerile

2
DISTRIBUIȚI

Social-democrații timișeni poartă discuții cu mai multe persoane din afara partidului care ar putea să îl contracandideze pe actualul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, la alegerile locale din această toamnă.

„Nicolae Robu a fost un primar mediocru în acești 8 ani de zile”, iar PSD „nu are nevoie de experimente în acest moment”, a declarat, astăzi, președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis.

„Vă pot garanta faptul că cel care va fi candidatul PSD sau susținut de PSD va fi cel care se va bate de la egal la egal cu Nicolae Robu. Nu cred că avem nevoie de experimente în acest moment, e important pentru municipiul Timișoara ca un om care cunoaște administrație și care a mai condus la viața lui niște lucruri, niște instituții să fie cel care va fi noul primar al municipiului Timișoara. Cred că PSD a învățat din ultimele alegeri faptul că un membru PSD extrem de cunoscut ar putea să nu convingă numărul suficient de alegători pentru a câștiga alegerile. În acest moment nu este vorba despre orgoliu de partid pe care îl am eu sau colegii mei, ci e vorba despre interesul acestui oraș ca Nicolae Robu să plece, pentru că a fost un primar mediocru în acești opt ani de zile, dar în același timp să ne asigurăm că cine vine după el nu vine să facă și un dezastru și mai mare.


De aceea, probabil că săptămâna aceasta vom definitiva discuțiile și toate invitațiile de susținere și probabil că, dacă lucrurile vor decurge așa cum îmi doresc eu, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare anunțăm și candidatul la Primăria Municipiului Timișoara.”

Unul dintre cei cu care liderii PSD județeni au purtat discuții este consilierul local independent Adrian Orza, care a anunțat că va candida la alegerile locale din acest an, pentru funcția de primar al Timișoarei.

„PSD a spus că ar fi o variantă bună pentru Timișoara și că ar putea susține candidatura mea. A venit apoi acea perioadă de urgență, carantina și lucrurile au rămas cumva suspendate. Îmi doresc să am discuții cu orice formațiune care își dorește o alianță administrativă pentru Primăria Timișoara, pentru că eu asta am lansat în spațiul public: necesitatea constituirii unei alianțe administrative, având în vedere că, din punctul meu de vedere, conceptele doctrinare raportate la o administrație locală sunt neesențiale. (…) Cred că ar fi un exemplu pozitiv pe care ar putea să îl dea partidele politice de la nivel local în a-și depăși anumite încorsetări politice și doctrinare ca să genereze un parteneriat administrativ care să poata guverna Timișoara fără niciun fel de probleme”, a declarat, pentru PRESSALERT, Adrian Orza.

Pe de altă parte, Alfred Simonis a reconfirmat faptul că actualul lider al CJ Timiș, Călin Dobra va fi candidatul formațiunii la consiliul județean, la alegerile viitoare. „100% Călin Dobra va candida la CJ Timiș”, a spus Simonis.

2 COMENTARII

  1. vai, m-am linistit. am crezut ca va cadida acest nimeni numit simonis si isi va spulbera adversarii cu un scor zdobitor, el fiind foarte iubit de timisoreni. stiti lozinca: ,,a.simonis te iubim, ca ca tine nu gasim.”.

  2. Nu-mi amintesc ca PSD (FSN si cum s-o mai fi numit) sa fi avut primar dupa ’90. PSD s-a compromis atat de mult la nivel global, incat nici daca-l nominalizati pe cel de sus si tot nu castigati. L-ati sustinut neconditionat pe Dragnea, ati intrat cu bocancii in justitie, promovati legi care sa duca la instabilitate economica. Timisorenii mai si gandesc inainte de a alege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.