Alexandra Păun pregătește un album discografic: „Nu mi-am închipuit vreodată că a...

Alexandra Păun pregătește un album discografic: „Nu mi-am închipuit vreodată că a preda copiilor muzică îți poate aduce atâta bucurie“

0
DISTRIBUIȚI

Timișoreanca Alexandra Păun a lansat recent o nouă melodie care poartă numele de „Foișorul de foc“, orchestrația piesei fiind realizată de Adrian Popovici. Născută și crescută în Timișoara, solista a cochetat cu muzica încă din fragedă copilărie și a început să ia ore de canto în clasa a 12-a alături de Diana Pap, acesta fiind momentul care a declanșat o schimbare în viața ei.

„Deși am absolvit Colegiul Național C.D. Loga și am avut o medie la bacalaureat care îmi permitea să intru la orice facultate mi-aș fi dorit, mi-am anunțat părinții, spre disperarea lor, că am hotărât să dau la Conservator la secția Canto. Au urmat ani de studiu și de obsesie pentru spectacolele de operă! A fost visul meu să lucrez acolo, vis care s-a îndeplinit datorită maestrului Corneliu Murgu, care a văzut ceva în mine și m-a angajat în cor. Speranța și perspectiva mea de viitor ar fi fost să devin solistă de operă în timp, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Fiindcă sunt foarte ambițioasă din fire, ideea că nu am obținut ceea ce mi-am dorit m-a măcinat foarte mult pe interior și am început să mă refugiez în… muzică. Mi-am cumpărat chitară, am început să compun, îmi pierdusem treptat capacitatea de a mai asculta muzică clasică, frecventam obsesiv-compulsiv locurile în care se țineau concerte live și, fiind pasionată și de poezie, a început să mă fascineze ideea de a scrie propria muzică și propriile versuri“, spune artista născută în 3 iulie 1989.

Primele piese ale Alexandrei Păun s-au născut după ce s-a întors dintr-un concediu și a fost sfătuită să înregistreze de către Alina Giurgiu (Jais).

„Țin minte că am întrebat-o pe un ton foarte grav și serios: «Alina, crezi că merită să mi le fac într-un studio?», iar Alina mi-a răspuns: «Alexandra, nu merită, TREBUIE să ți le faci!» Și așa am avut marele noroc de a-l cunoaște pe chitaristul și producătorul Adrian Popovici, alături de care am făcut prima mea piesă, „Ingenua”, după care au urmat „Tot ce ți-am scris” (piesă care a fost difuzată și pe RFI, și la care am filmat și un videoclip) și „Foișorul de foc”.


Datorită faptului că Adrian a înțeles exact zona în care mă aflu eu ca artist și fiindcă a avut capacitatea să-mi înțeleagă sinceritatea și latura confesivă a pieselor, am primit și câteva propuneri de colaborare. Astfel, am avut bucuria și onoarea de a-l cunoaște pe Vlad Crețu de la Supermarket și de lucra cu el la o piesă, un pamflet, povestea unui artist care aleargă după mai multe fete și care va rămâne într-un final singur, întrebându-se: «Unde-s fetele?» De asemenea, sunt foarte mândră de colaborarea mea cu un tânăr compozitor din București, Codruț Croitoru, care mi-a propus să cânt una dintre creațiile lui, «Ora fără timp»“, spune ea.

Alexandra Păun este profesoară de canto la școala lui Călin Goia de la Voltaj și își dorește să lanseze un material discografic. În plus, fiindcă este mare fană a formației Robin and the Backstabbers speră ca pe viitor să colaboreze cu membrii trupei.

„Foișorul de foc este, ca și celelalte piese ale mele, o poveste personală, despre dezamăgirea de a nu fi reușit într-un loc și falsa speranță că dacă ai pleca în altă parte lucrurile s-ar așeza diferit. Mi-am dorit să plec la opera din București, nu ascund asta… și având în vedere proiectul cu piesele mele, care se va finaliza cel mai probabil cu un album, această dorință rămâne oarecum valabilă. Cântecul l-am scris într-un moment de cumpănă profesională și personală în care simțeam că nu îmi găsesc calea. Din fericire, acel moment a trecut și cred că mi-am găsit în sfârșit locul. Pe viitor, plănuiesc să îmi finalizez albumul cu Adrian Popovici, titlul l-am stabilit deja demult, se va numi «Ingenua», fiindcă una dintre cele mai mari surse de inspirație și de bucurie în această viață pentru mine sunt copiii. Ei mă ajută să nu îmi pierd legătura cu latura mea inocentă, care se reflectă foarte mult în creațiile mele. Eu sunt și profesoară de canto la Voltaj Academy – școala de muzică a lui Călin Goia de la Voltaj – și nu mi-am închipuit vreodată că a preda copiilor muzică îți poate aduce atâta bucurie. Fiindcă sunt o mare fană Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai mari dorințe ale mele este o colaborare cu ei pe viitor“, spune Alexandra Păun.

Foto: Alin Șoșnovici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.