Ministrul Sănătății: „Starea de alertă după 15 iulie, aproape iminentă”

Ministrul Sănătății: „Starea de alertă după 15 iulie, aproape iminentă”

0
DISTRIBUIȚI

Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este „aproape iminentă”, a declarat, luni seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în cadrul unei emisiuni televizate. Evoluția epidemiologică nu indică necesitarea revenirii la starea de urgență, a mai spus acesta.

Potrivit oficialului, în următoarele două săptămâni se estimează că se vor înregistra între 500 și 700 de noi de îmbolnăvire cu coronavirus.

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.

Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare.


Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a declarat Nelu Tătaru, la B1TV.

Potrivit acestuia, este posibilă instalarea carantinei la nivel local.

„La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă”, a explicat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.