Plimbări de vis cu mocănița în Țara Zarandului. Cum va circula trenul...

Plimbări de vis cu mocănița în Țara Zarandului. Cum va circula trenul vechi de peste un secol

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1739094760">

Cei care vizitează Țara Zarandului la sfârșit de săptămână se vor putea bucura, începând din această lună, de plimbări de agrement cu mocănița, celebrul tren vechi de peste un secol, cu vagoane de epocă, tras de o locomotivă cu aburi, care circulă pe linia îngustă dintre Crișcior și Brad, cu o lungime de șapte kilometri.

Calea ferată pe care circulă mocănița a fost construită în urmă cu mai bine de un veac, în 1907, pentru transportul cărbunelui la uzina electrică din Gura Barza. Acest traseu, singura cale ferată îngustă din județul Hunedoara pe care mai circulă trenurile de călători, va putea fi parcurs de turiști până în data de 12 septembrie.

În fiecare vineri și sâmbătă, mocănița pleacă din Criscior la orele 11:00, 13:00 și 15:00, iar de la gara din Brad, la orele 12:00, 14:00 și 16:00, având pe traseu o oprire la Biserica Mare ortodoxă din Brad.

Prețul unui bilet dus-întors este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii, iar turiștii care doresc să se plimbe cu mocănița sunt rugați să facă rezervări telefonic.

(Foto: Facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.